Aeroflot'un kardeş havayolundan, Pegas Turistik'e 12 milyon dolarlık dava

Aeroflot'un kardeş havayolundan, Pegas Turistik'e 12 milyon dolarlık dava
Aeroflot'un bölgesel şirketlerinden biri olan Orenburg Arlines, Rusya pazarındaki en büyük Türk kökenli tur operatörlerinden olan Pegas Turistik ile mahkemelik oldu. Rus şirketi, Pegas Turistik'in şirketi olan PGS International Lİmited'ten 461 milyon ruble (yaklaşık 12 milyon dolar) talep ediyor.

 
 
Vedomosti gazetesinin haberine göre Orenburg Airlines, 2008-2009 yıllarına ilişkin borcun, Pegas'ın anlaşmayla satın aldığı ama daha sonra kullanmaktan vazgeçtiği charter uçuşlardan kaynaklandığını savunuyor.  Şirket bu nedenle, konuyu Moskova Ticaret  ve Sanayi Odası nezdindeki tahkim mahkemesine götürdü. Dosyayı alan tahim makamı henüz uyuşmazlığın kendi alanına girip girmediğine karar vermedi. 
 
Gazeteye konuşan Pegas Turistik'in Moskova'daki Genel Müdürü Anna Podgornaya ise, sözkonusu borcu tamamen reddetti. Podgornaya, Orenburg Airlines ise işbirliğini şubat 2013'te, "karşılıklı olarak bir hak talebi olmadığına dair belgeleri imzalayarak" bitirdiklerini ve o tarihten beri kendi kurdukları hava yolları olan "Severniy Veter"i kullandıklarını belirtti. 
 
Podgornaya, Pegas'ın 2013'te Türkiye, Tayland, İspanya başta olmak üzere pek çok ülkeye 3 milyondan fazla turist yolladığını ve 100 milyar rubleden fazla ciro yaptığını vurguladı.   
 
Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı  Dmitri Gorin, "Pegas'ın Rusya'da en büyük tur operatörlerinden biri  olduğunu ve bu sorunun üstesinden geleceğini" söyledi. 

Turkrus.com'un haberinin tamamı için tıklayın


Bu Haber 17.09.2014 - 14:48:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.