Acentelere verilen yakıt desteğinde önemli değişiklik

Acentelere verilen yakıt desteğinde önemli değişiklik
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, acentelere verilen uçak desteğinde ne tip değişiklikler yapılacağı konusunda açıklamada bulundu.


Ankara'da düzenlenen III. Turizm Şurası'nın kapanışında konuşan Kurtulmuş, acentelere verilen yakıt desteğinin uçak başına 9 bin dolara kadar çıkacağını belirtti.

YÜKSEK SEZONDA AZ, ÖLÜ SEZONDA FAZLA DESTEK

Desteklerle ilgili çalışmaların tamamlandığını ifade eden Numan Kurtulmuş, ölü sezonda turist getirenlere daha çok destek verilirken, yüksek sezonda turist getirenlere verilen desteğin düşürüleceğini kaydetti. Kurtulmuş ayrıca, Türkiye'ye çok fazla turistin gelmediği ülkelerden turist getirenlere daha fazla destek verileceğinin de altını çizdi. ''Bu planı uygulayacağız'' diyen Kurtulmuş, farklı teşviklerin de olacağını ifade etti.



''YENİ BİR TURİZM YASASINA İHTİYAÇ VAR''

Turizmde yeni bir stratejik planın ortaya konulması gerektiğini kadeden Kurtulmuş, kurum ve kuruluşlar arası koordinasyon, bakanlıklar arası koordinasyon, turizm yönetimi, destinasyon yönetimi gibi konularda yeni bir planlamaya ihtiyaç olduğunu söyledi. ''8 bakan arkadaşımızla oturduk ve çok verimli bir toplantı yaptık'' diyen Kurtulmuş, çok sayıda yasal düzenlemenin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savundu. Kurtulmuş, ''Özellikle yeni bir turizm yasasına ihtiyacımız var. Bununla ilgili çalışmalaımızı önümüzdeki dönemde sonuçlandıracağız.'' ifdeleini kullandı.




Bu Haber 04.11.2017 - 10:25:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turizimci 06.11.2017 - 06:39

    biz tez tur degiliz git alacagini simdiki iati patronu eski alkan patronundan iste . adam her yerde o dislek haliyle milyar dolar cirolar yapiyoruz diye fotograflar cektiriyor. niye gidip hakkini aramiyorsun ? sen hakkini aramiyorsun diye bizdemi hakkimizi aramiyacagiz ? kasim 2017 biz hala 2017 yili icin bir kurus tesvik tahsilati yapamadik .

  • otelciler adına.... 05.11.2017 - 10:21

    yukarıda yorum yazan arkadaş acentacı sanırım . biz otelcilerde sizlerden öteleme olmamasını istiyoruz çünki sizler türkiye ye getirdiğiniz misafirlerden paraları tahsil ediyorsunuz ve sonuç olarak otelciye öteleme adı altında olursa nisan mayıs haziran aylarına sözler veriyorsunuz neden .......2014 yılından hala alacaklarımız durmakta kayyum da bulunan TEZ TUR (alkan grubundan)onların akibeti nedir acaba .......

  • turizimci 04.11.2017 - 01:56

    sayin bakanim biz hala 2017 tesviklerinden bir sey gormedik , niye tesvikleri ucuslardan 8- 10 ay sonra veriyorsunuz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.