Ace of MICE dördüncü kez kapılarını açtı, işte açılış töreninden konuşmalar

Ace of MICE dördüncü kez kapılarını açtı, işte açılış töreninden konuşmalar
‘Tüm renklerimizle bir araya geliyoruz’ mottosuyla Türkiye ve dünyadan sektör profesyonellerine ev sahipliği yapacan ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Sektörü Fuarı’nın dördüncüsü, Turkish Airlines isim sponsorluğunda İstanbul Kongre Merkezi- ICC’de kapılarını açtı.


Leyla Durmaz - TurizmGüncel


Fuarın açılış törenine, Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, İstanbul Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın, TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, TÜROB Başkanı Timur Bayındır, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, TYD Başkanı  Murat Ersoy ve daha pek çok sektör temsilcisi katıldı.



Törende katılımcılara seslenen Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, fuarın hazırlık süreci ve katılımcı sayıları hakkında bilgi verdi. Speakers’ Corner alanında ve ana etkinliklerde çok sayıda konuşmacının katılımcılara sesleneceğini belirten Ataman,  oturumların detaylarını paylaştı.



Başta isim sponsoru THY olmak üzere tüm destek verenlere teşekkür eden Ataman, ‘’Fuarımızın MICE sektörüne ve Türkiye turizmine hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Ardından söz alan İstanbul Kongre Merkezi Genel Müdürü Pervin Zeydanlı, böyle zorlu bir dönemde bu çapta bir etkinliğin İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılmasının turizm adına çok önemli bir hamle olduğunu söyledi.



AHMET OLMUŞTUR: KONGRE VE ETKİNLİK SEKTÖRÜ BÜYÜK POTANSİYELİNE ULAŞMALI

THY Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur ise şunları söyledi:

‘’Türk Hava Yolları olarak, bir marka şehir olan İstanbul’u kıyı turizminden 3 kat fazla gelir bırakan kongre ve etkinlik turizmi alanında geliştirmek istiyoruz. Sekizinci sıraya kadar yükselen İstanbul’un en çok kongre ağırlayan ilk 5 şehir arasına girmesini hedefliyoruz. Bayrak taşıyıcı hava yolu THY olarak, bu amaçla elimizden geleni yapacağız. Ülkemizin tek MICE fuarına isim sponsoru olarak bu alanda önemli bir adım atmış olduğumuza inanıyoruz.

Dünyadaki tüm hava yollarından daha fazla ülkeye uçuyoruz ve MICE sektörüne ayrı bir önem veriyoruz. Turkish Conventions ürünümüzle uluslararası alanda da bu konuda gelişmeye hizmet vermeye devam ediyoruz.

THY olarak, devamlı büyüyen uçuş ağımız ve gelişen hizmetlerimizle uluslar arası kongre ve toplantı müşterilerimizin taleplerini dinleyerek gelişmeyi sürdüreceğiz. İlk gerçekleştiği yıldan bu yana sürekli büyüyen Ace of MICE’ın gelecek yıllarda da katlanan oranlarda büyüyeceğini ve bizim de büyümede pay sahibi olacağımızı umuyoruz.

THY olarak sektör profesyonellerine elimizden gelen desteği sunmaya devam edeceğimizi duyurmak istiyorum. Fuarın sektöre katkı sunmasını umut ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ‘’



MURAT HAZİNEDAR: BİRLİK VE BERABERLİĞİ TEKRAR HATIRLAMALIYIZ

A.ılışta kısa bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise, şunları söyledi:

 ‘’Türkiye çok zor bir ülke, önder ve örnek bir ülke. Bu sürecin en önemli ayağı ise Batı ülkeleri ile kurduğumuz ilişki ve iş birliği. Bizi biz yapan budur, Türkiye’nin gerilemesi Avrupa’nın, dünyanın gerilemesi demektir. Tehditleri bertaraf etmenin yolu, Türkiye’ye ayrıcalıklı bir bakış açısıyla bakmaktır. Yabancı ülkeler, Müslüman ülkeler arasında çok önemli yeri olan Türkiye’ye bu gözle bakmalıdır. Elbette bizim de içeride yapmamız gerekenler var. Özgürlükçü demokrasi noktasında herkes gerekli duyarlılığı göstermeli. Türkiye’nin dünyaya verdiği görüntünün olumlu olması için de bugünlerde unuttuğumuz birlik ve beraberliği tekrar hatırlamalıyız.’’



TÜLİN ERSÖZ: 7 ÜLKEDE 1 MİLYON EUROLUK TANITIM KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı ve Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, ise şunları söyledi:

‘’Sayın belediye başkanımız bana bir talimatı verdi ve ‘Turizm alanında yapılabilecek her şeyi benim adıma sen yap’ dedi. Biz de belediye olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz.

Ace of MICE, dördüncü kez başarılı bir şekilde kapılarını açtı. Umuyoruz ki yakın zamanda bu fuar tüm dünyada adı bilinen bir fuar olacak. Buradan bir müjde vereyim:

Belediye olarak, 7 ülkede turizmimizin olumsuzluklarını giderecek bir tanıtım kampanyası amacıyla bir firma ile 1 milyon euroya anlaştık. Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, Hindistan, Çin ve Uzak Doğu ülkelerinde bizi anlatacaklar. Zor günlerimizde bize destek olacaklar. Bu çalışmamız kısa süre sonra başlayacak.’’



NEDRET APAYDIN: TURİSTLER PARA HARCAMADAN ŞEHRİMİZDEN AYRILIYOR

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Nedret Apaydın ise şunları söyledi:

‘’Ace of MICE, İstanbul’un bu yıl yapacağı en önemli 3 etkinlikten biri. 2016 yılında, bizimle ilgili olmayan sebeplerle turist sayımız yüzde 26 oranında azaldı. Bizim için esas olan ise bu turistlerin ülkemize ve şehrimize bıraktığı para. Turistlerin büyük kısmı birkaç müze gezip, para harcamadan şehrimizden ayrılıyor. Bu yüzden, kongre turizmi, kruvaziyer turizmi, sağlık turizmi, gastronomi turizmi gibi, harcamaların daha yüksek olduğu alanlara ağırlık veriyoruz. Kongre turizminde 2016 yılında pek çok iptal oldu, ancak elimizdeki veriler toparlanmanın başladığını gösteriyor.

Bu fuar da bu alanda çok önemli bir görev üstlenmiş durumda. Bu yüzden Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak fuara ilk günden beri destek sunuyoruz.

Özellikle yurt dışından gelen misafirlerimize, İstanbul’un ne kadar güvenli bir şehir olduğunu gösterdikleri için çok teşekkür ediyoruz.’



İSMAİL GÜLTEKİN: 2017’DE ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARI TEKRAR BAŞLATACAĞIZ

İstanbul Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ise şunları söyledi:

‘’Yurt dışından ve şehir dışından gelen tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Etkinlik, kongre ve toplantı turizmi, İstanbul’un kesinlikle vazgeçemeyeceği bir segment. Bu yüzden bu etkinliği çok önemsiyoruz. İstanbul 2017 yılıyla birlikte çok sayıda uluslararası organizasyonu tekrar başlatıyor. Çok rahatlıkla söyleyebilirim: Bu tür organizasyonlarda genel güvenlik tedbirimizin dışında çok sayıda ek önlem aldığımızı duyurmak istiyorum. Bize başvuran herkes güvenliğin en iyi koşullarda sağlanacağını bilmeli. ‘’





Bu Haber 22.02.2017 - 12:11:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.