ACE of MICE, 25 ülkeden 262 katılımcıyla kapılarını açtı

ACE of MICE, 25 ülkeden 262 katılımcıyla kapılarını açtı
Bu yıl ikincisi düzenlenen ACE of MICE Exhibition kapılarını açtı. 25 ülkeden 262 firmanın stant açtığı fuar kapsamında çeşitli seminer ve etkinlikler de düzenlenecek.


TurizmGüncel


Fuarın açılışına TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, TÜRSAB MICE Komitesi Başkanı Selçuk Boynueğri, Turizm Medya Grubu Genel Müdürü Volkan Ataman ve çok sayıda davetli katıldı.



VOLKAN ATAMAN: ACE OF MICE YÜZDE 41 BÜYÜDÜ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Turizm Medya Grubu Genel Müdürü Volkan Ataman, şu noktaların altını çizdi:

Geçen yıl 169 katılımcının yer aldığı fuarımız bu sene 25 ülkeden 262 katılımcı ile %41 oranında büyüdü.  Geçen sene 9.800 ziyaretçiyi ağırladığımız fuarımıza bu sene  13.000 üzerinde profesyonel ziyaretçi bekliyoruz.

800’e yakın yerli ve yabancı Hosted Buyer’ın ağırlanacağı fuarda görüşmeler eşliğinde yoğun bir işbirliği ağı oluşturulacak. Fuar kapsamında 3 gün boyunca pazarlama iletişiminden marka öykülerine,güvenli etkinliklerden,tıp kongrelerindeki  yeniliklere, markaların etkinliklerle yakaladıkları başarı öykülerine kadar birçok konu, panel ve seminerle tartışılacak. Fuarımızda bu yıl ayrıca turizm fakülteleri öğrencilerini  sektörle buluşturacak olan çalıştay da yer alacak. 



Sektörümüzde hizmet sunan kurum ve kuruluşlarda daha mükemmele ulaşma arzusu yaratmak ve Türk kongre,toplantı ve etkinlik sektörünün bilinirliğini küresel ölçekte arttırmak hedefiyle 3. sünü düzenleyeceğimiz ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri ise fuarın ikinci günü olan 27 Şubat akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde 3.000 kişinin katılımıyla gerçekleşecek görkemli bir törenle  sahiplerini bulacak.

3 ayrı mekanda 108 sponsor firmanın desteği ile gerçekleştirdiğimiz  ACE of M.I.C.E. Exhibition dünya MICE endüstrisinin lider fuarı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

ACE of M.I.C.E. Exhibition kapsamında  ülkemiz MICE endüstrisinin pazar hacmi ve gerçek gücünü ortaya koyma açısından dev bir çalışma olan “Kongre, Toplantı ve Etkinlik Sektörü Anket Raporu” anket sonuçlarını  sizlerle paylaşmaktan dolayı çok mutluyuz.

Türkiye çapındaki 270 ayrı  toplantı yönetim firması,  toplantı otelleri, kongre merkezleri ve etkinlik mekanlarından 194 tanesi , kurumsal satın alıcı , uzmanlık dernekleri ve devlet kurumlarından ise 400 üzerinde şirketin katılım gösterdiği bu dev anket çalışmasında  toplantı yönetim firmaları, mekanlar ve kurumsal satın alıcılar korelasyonuna yönelik belirli saptamalar yapılmıştır. Şimdi sizlerle paylaşacağım tablolarda 3 ayrı segmentteki  sektörel eğilimlerin küçük bir kısmını görebileceksiniz.



SELÇUK BOYNUEĞRİ: MICE, TURİZMİN ALT KOLU DEĞİL, AYRI BİR SEKTÖR OLARAK ADLANDIRILMALI

Toplantıda konuşan TÜRSAB MICE Komitesi Başkanı Selçuk Boynueğri ise MICE turizminin Türkiye'deki yerine ve önemine dair değerlendirmelerde bulundu. MICE turizminin milli gelire katkı sağlayarak binlerce iş imkanı yarattığını belirten Boynueğri, MICE'ın kendi başına bir sektör olması gerektiğini ifade etti. Boynueğri, şu noktaların altını çizdi:

MICE, Türkiye'de son yıllarda müthiş bir başarı segiledi. Dünya ülkeleri kongre sıralamasında ABD birinci iken Türkiye 221 kongre ile 18. ülke oldu. MICE turizminin, sektörün büyüklüğü açısında turizmin bir alt kolu değil, başlı başına bir sektör olduğu vurgulanmalıdır.

Türkiye dünya turizm sıralamasında önemli bir konuma sahip bir ülke. Buradaki en büyük etkenlerden biri de MICE endüstrisidir. Tatil turisti sayısı kongre turistinden kat kat fazla olmasına rağmen, kongru turistinin harcaması tatil turistinden 3 – 4 kat fazla.

Kongre turistleri, aynı zamanda  kendi ülkelerinde birer kanaat önderleridir. Dünya turizm gelirlerinin yüzde 30'unun MICE endüstrisinden el edilmesi hedeflenmektedir. 2023 yılında Türkiye'ye gelen turistin 15 milyonunun MICE turisti olması hedeflenmektedir.



ULUSOY: TÜRKİYE 50 BİN KİŞİYE AYNI ANDA KONGRE HİZMETİ VEREBİLİYOR

Toplantıda kısa bir konuşma da TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise turizmin 12 aya çıkarılması için MICE turizminin kilit önemde olduğunu belirtti. Türkiye'nin şu anda 50 bin kişiye kongre hizmeti verebildiğini ifade eden Ulusoy, kongre turizminden elde edilen gelirin ise 2 milyar 384 milyon dolar olduğunu kaydetti. Ülkede kongre turizminin gelişmesinde THY'nin de önemli bir role sahip olduğunu söyleyen Ulusoy, 2014 yılı itibariyle turizm sektörünün bütçe açığının yüzde 41'ini kapatır duruma geldiği bilgisini de paylaştı.



Bu Haber 26.02.2015 - 11:37:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.