Accor’dan önemli satın alma hamlesi: Pazarın en büyük oyuncusu olacağız

Accor’dan önemli satın alma hamlesi: Pazarın en büyük oyuncusu olacağız
Bir süredir alternatif konaklama alanında ilerleyeceğinin sinyallerini veren Fransa merkezli Accor Hotels, lüks villa kiralama spesiyalisti Travel Keys’i satın almak için görüşmelere başladı...


TurizmGüncel – Dış Haberler

1991 yılında kurulan Atlanta merkezli Travel Keys’in portföyünde Karayipler, Meksika, Hawaii, ABD, Avrupa, Asya ve Afrika’da 100’den fazla destinasyonda 5 bin lüks villa bulunuyor.

Accor Hotels’in Travel Keys’i satın almak için yürüttüğü görüşmelerin 2017 yılının ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor.

8 BİN 500 VİLLAYA ULAŞACAK

Accor Hotels, halihazırda bünyesinde Onefinestay ve Squarebreak isimli iki lüks kiralama markası bulunduruyor. Bu satın almayla birlikte 8 bin 500’den fazla villaya ulaşacak olan otel zincirinin, lüks kiralama sektöründeki payı oldukça büyümüş olacak. Accor Hotels'in bir diğer kiralama platformu Oasis'te de yüzde 30'luk hissesi bulunuyor.

‘’LÜKS KİRALAMA PAZARININ EN BÜYÜK OYUNCUSUNU YARATACAĞIZ’’

Konuya dair bir açıklama yapan Accos Hotels Başkanı ve CEO’su Sebastien Bazin, ‘’Bobby Gibson ve ekibinin Accos Hotels ailesine katılmasından büyük memnuniyet duyuyoruz.’’ dedi.

‘’Yola çıktıklarından bu yana attıkları adımlarla, şirketi oldukça sağlam bir yere getirmişler’’ diyen Bazin, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

‘’Travel Keys’i bünyemize katarak, dünya lüks kiralama pazarının en büyük oyuncusunu yaratma hedefimize bir adım daha yaklaştığımıza inanıyoruz.

Travel Keys, üst sınıf portföyüyle bu alandaki mevcut faaliyetlerimize önemli katkılar sunacak. Bu satın alma, müşterilerimize kapsamlı hizmetler sunmak için geliştirdiğimiz çevik ve dinamik yaklaşımımızı bir kez daha ortaya koyuyor.’’

''PAYLAŞIMLI EKONOMİYLE SAVAŞMAK APTALCA VE SORUMSUZCA''

Accos Hotels CEO'su Bazin, daha önce de geleneksel otel zincirlerinin alternatif konaklama alanlarına açılmasının zorunlu olduğuna dönük cesur açıklamalar yapmıştı.

Accor'un Nisan 2016'da bir diğer kiralama platformu Onefinestay'i 168 milyon dolara satın almasından sonra açıklamalarda bulunan Bazin, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Paylaşımlı ekonomiyle ve bu tür herhangi bir yeni konseptle savaşmak kesinlikle aptalca ve sorumsuzca olacaktır. Dünya bu yönde ilerliyor. Bu yeni hizmetlerin hepsi çok güçlü, çok iyi planlanan ve uygulanan hizmetler. Onlarla savaşmak yerine, kucaklamamız gerekir. "







Bu Haber 06.02.2017 - 13:56:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.