AB’den ABD’ye kabinde elektronik yasağıyla ilgili acil toplantı talebi

AB’den ABD’ye kabinde elektronik yasağıyla ilgili acil toplantı talebi
Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) kabinde laptop yasağının bazı Avrupa ülkelerine genişletilme ihtimali konusunda acil görüşme talep etti.



TurizmGüncel – Dış Haberler

Henüz açıklanmış bir karar olmasa da, yasağın kapsamının genişletilmesinin British Airways, Air France-KLM ve Lufthansa gibi büyük Avrupa hava yollarını vurabileceği belirtiliyor. Sektör kaynakları, hava yolu şirketleri ve havalimanlarının şimdiden acil durum önlemleri konusunda çalıştığını ifade ediyor.

AB temsilcileri, ABD’nin Avrupa havalimanlarına dönük olası tehditlerin kendileriyle paylaşılması gerektiğini belirtirken, AB Ulaştırma Komisyonu Üyesi Violeta Bulc, "Yapıcı diyalog konusundaki isteğimizi yineliyoruz ve acil olarak konuyu hem siyasi hem de teknik seviyede tartışmak ve ortak önlemler geliştirmek için toplantı yapma çağrısı yapıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Avrupa havacılık güvenliği uzmanları yasağın uzatılmasına karşı verilecek olası tepkileri değerlendirmek üzere Brüksel'de bir araya gelirken, komisyon üyeleri tarafından yapılan açıklamada, "AB'den ABD'ye dönük uçuşlar konusunda yeni güvenlik tedbirleri almadan önce havacılığa yönelik tehditleri ele almak için birlikte çalışmamız gerekiyor." denildi.

‘’YASAĞIN GENİŞLETİLME İHTİMALİ OLDUKÇA YÜKSEK’’

ABD’nin büyük hava yolu şirketleri ise dün ABD İç Güvenlik Bakanlığı yetkilileri ile bir araya gelerek mart ayından itibaren Atatürk Havalimanı da dahil olmak üzere 10 havalimanına dönük uygulanan yasağın Avrupa’ya genişletilmesinin olası etkilerini tartıştı.

Görüşme sonrası bir açıklama yapan ABD İç Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü David Lapan, uçuş yasağının genişletilme ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu ifade etti, ancak bir tarih vermese de, yasağın bir hafta kadar yakın bir sürede uygulamaya sokulabileceği belirtiliyor.



Bu Haber 12.05.2017 - 16:08:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.