ABD savaş uçağı sattı, Katar krizinde yumuşama sinyalleri geldi

ABD savaş uçağı sattı, Katar krizinde yumuşama sinyalleri geldi
Başını Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn'in çektiği Arap ülkelerinin Katar'a karşı başlattığı yaptırımların, ABD ile Katar arasında yapılan savaş uçağı anlaşması ve yakınlaşma ile birlikte yumuşaması bekleniyor



Merkezinde petrol zengini Körfez monarşilerinin bulunduğu Orta Doğu krizinde yumaşama sinyalleri gelmeye başladı. Terörü desteklediği gerekçesiyle Suudi Arabistan, Mısır, BAE ve Bahreyn'in başlattığı Katar yaptırımlarına sonradan başka ülkeler de dahil olmuş ve Katar büyük bir abluka içine alınmıştı.

ÖNCE 'TERÖRÜ DESTEKLEME' DEDİ, SONRA 12 MİLYAR DOLARLIK SAVAŞ UÇAĞI SATTI

Daha önce Katar'ı terörü desteklemekten vazgeçmeye çağıran ABD ise, bir hafta sonra bu ülkeye 12 milyar dolarlık savaş uçağı sattı. Söz konusu anlaşmanın, 36 adet savaş uçağı alımını kapsdığı bildirildi.

KATAR VE ABD ORTAK TATBİKAT YAPACAK

Katar ile ABD arasında yapılan savaş uçağı anlaşmasının hemen ardından yumuşama sinyalleri de geldi. Katar Emirlik Deniz Kuvvetleri ile ABD'nin bölgedeki savaş gemilerinin ortak bir tatbikat yapacağı açıklandı. Açıklamada, tatbikata katılacak gemilerin Katar'a ulaştığı da ifade edildi.

ABD ile Katar arasında yaşanan yakınlaşma sonrası, Körfez ülkelerinin de Katar'a karşı tavrının değişmesi ve bu ülkelerle Katar arasında görüşmelerin başlaması bekleniyor.

SUUDİ ARABİSTAN'A DA YÜKLÜ SİLAH SATIŞI YAPTMIŞTI

Körfezdeki son krizin ana taraflarından biri olan Suudi Arabistan da ABD'den yüklü miktarda silah alım anlaşması yapmıştı. Suudi Arabistan'ı ziyaret eden ABD Başkanı Donald Trump, bu ülke ile 110 milyar dolarlık silah anlaşması imzalamıştı.

KATAR HAVA YOLLARI İRAN-IRAK-TÜRKİYE HAVA SAHASINI KULLANIYOR

Katar ile hava, kara ve deniz ulaşımını kesip, hava sahasını bu ülkenin uçaklarına kapatan Körfez ülkeleri, Katar Hava Yolları'nın zor durumda kalmasını beraberinde getirmişti. Katar Hava Yolları hala Avrupa'ya uçmak için İran-Türkiye, Afrika'ya uçmak için ise İran-Irak, Ürdün hava sahasını kullanıyor.



Bu Haber 15.06.2017 - 09:58:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.