ABD, Rusya, İran, Türkiye... Yeni bir gerilim dönemi mi?

ABD, Rusya, İran, Türkiye... Yeni bir gerilim dönemi mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sudan'da yaptığı açıklamda, Suriye Cumhurbaşkanı Esad için ''terörist'' demesi ve peşinden gelen gelişmeler, bölgede yeni bir gerilim mi doğuyor sorusunu akıllara getirdi.


TurizmGüncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sudan'da yaptığı "Suriye'de Esed ile yürümek mümkün değil. Esed Suriye'de devlet terörü estirmiş bir teröristtir" şeklindeki açıklamasına Rusya'dan yanıt geldi.



RUSYA: HERHANGİ BİR HUKUKİ TEMELİ YOK

Rus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, ''Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Suriye Devlet Başkanı (Beşar) Esad için 'terörist' demesine gelirsek, Suriye, hükümet temsilcileri BM'de bulunan bir ülke. Bu temsilciler BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye hükümetini temsil ediyor. Dolayısıyla bunun (Erdoğan'ın açıklaması) herhangi bir hukuki temeli yok. Bunlar asılsız açıklamalar. Bunun için herhangi ek bir değerlendirme ya da argümana da gerek yok. Erdoğan'ın açıklamasının) etik açıdan ne anlama geldiğinden bahsetmeyeceğim. Fakat hukuki açıdan benzer açıklamaların asılsız olduğunu söyleyebilirim" açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN'IN ARDINDAN ABD DE 'ESAD' AÇIKLAMASI YAPTI

Erdoğan'ın hemen ardından Suriye Devlet Başkanı ile ilgili bir açıklama da ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'dan geldi. New York Times gazetesine yılsonu makalesi yazan Tillerson, Suriye'de Rusya ile birlikte çalışma ihtiyacını belirtirken Cenevre sürecinin Devlet Başkanı Beşar Esad'ın iktidardan gitmesiyle sonuçlanması şartını koştu. Tillerson, ''Cenevre müzakarelerinin hedefine ulaşmasının, Beşar Esad ile ailesinden azade bir Suriye yaratacağından eminiz.'' ifadelerini kullandı.

İRAN TÜRKİYE'YE SEYAHAT UYARISI YAPTI

Öte taraftan İran, Türkiye'ye dönük bir seyahat uyarısı yaptı. Yeni yıl arifesinde Türkiye'deki güvenlik koşullarını gerekçe gösteren İran, gerekli olmadığı müddetçe Türkiye'ye seyahat edilmemesi uyarısında bulundu. İran'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan seyahat uyarısında, Türkiye'deki olağanüstü halin (OHAL) devam ettiği ve Türk güvenlik yetkilileri tarafından güvenlik uyarıları yapıldığı kaydedildi. Büyükelçiliğin uyarısında ayrıca, güvenlik gerekçesiyle pek çok yerde yılbaşı etkinliklerinin yasaklandığı belirtilerek, kalabalık yerlerden uzak durulması istendi.


Bu Haber 28.12.2017 - 19:31:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.