AB Komisyonu üyesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan gitmeden Türkiye...

AB Komisyonu üyesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan gitmeden Türkiye...
AB Komisyonu Üyesi Günther Oettinger, Türkiye'nin AB üyeliğine ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra alınabileceğini söyledi.


AB Komisyonu'nun dijital ekonomiden sorumlu Alman üyesi Günther Oettinger, "AB konusu Türkiye için büyük olasılıkla Erdoğan sonrası bir konu olacak" diye konuştu. Hürriyet'in Bild gazetesinden aktardığı habere göre Oettinger, "hâlihazırdaki şartlar altında bir üyeliğin gelecek on yıla kadar gerçekçi olmadığı" görüşünde olduğunu kaydetti. Hristiyan Birlik Partili Günther Oettinger yine de Türkiye'nin Avrupa Birliği için jeostratejik ve ekonomik bakımdan önemli bir ülke olmaya devam edeceğine dikkat çekti, iyi ilişkilerin önemli olduğunu belirtti.Oettinger, Türk hükümetinin vize muafiyetinin Ekim ayına kadar yürürlüğe girmesine yönelik talebini de değerlendirdi.

Ankara'nın vize muafiyeti için gerekli tüm şartları yerine getirmediğini söyleyen AB Komisyonu Üyesi, "Özellikle de terörle mücadele yasasında değişikliğe gidilmesine yönelik, tarafımızca bir indirim (esneme) yapılması mümkün değil. Bizim için hukuk devleti ve doğruluk, hızın önünde gelir" şeklinde konuştu. Günther Oettinger, Türkiye'nin yasada değişikliğe gitmek için daha fazla zamana ihtiyacı varsa, bunun böyle kabul edilmesi gerekeceğini de sözlerine ekledi.

Türkiye, vize muafiyetini, AB ile varılan mülteci anlaşmasının bir gereği olarak kabul ediyor.


Bu Haber 31.08.2016 - 09:46:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.