9 Avrupa ülkesinde çarpıcı Türkiye anketi

9 Avrupa ülkesinde çarpıcı Türkiye anketi
Avrupa Halk Partisi'nin 9 ülkede yaptığı anketin sonuçlarına göre, Avrupalıların yüzde 77'si Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkıyor...



Avrupa Parlamentosu'ndaki en büyük grup olan Avrupa Halk Partisi, Avrupa'daki 9 ülkede bir anket yaptırdı ve Türkiye'nin AB üyeliğine olan bakışı değerlendirdi. Ankete göre, Avrupalıların büyük bir bölümü Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkıyor ve müzakerelerin sonlandırılmasını istiyor.

YÜZDE 77'Sİ KARŞI ÇIKIYOR...

Habertürk'te yer alan habere göre, Avrupa'daki 9 büyük ülkede yapılan anket sonuçlarına göre, AB vatandaşlarının yüzde 77'si Türkiye'nin AB üyesi olamayacağının açıkça ortaya konulmasını istiyor.

EN YÜKSEK ALMANYA VE HOLLANDA'DA

Ankette Türkiye'nin AB üyeliğine sıcak bakmayan ve müzakerelerin sonlandırılarak Türkiye'nin AB'ye üye olamayacağının net bir şekilde belirlenmesini isteyenlerin sayısı Almanya'da yüzde 86, Hollanda'da ise yüzde 84'e varan oranlara ulaşıyor. En düşük oy oranının ise yüzde 60 ile İspanya'da olduğu görülüyor.

Avrupa Halk Partisi'nin kamuoyu anketi, Almanya, Fransa, İrlanda, İtalya, Hollanda, Polonya, Romanya, İsveç ve İspanya olmak üzere dokuz ülkede yapıldı. Her ülkede ankete bin kişi katıldı.

'DAHA FAZLA DEVAM EDİLEMEZ'

Avrupa Halk Partisi lideri Manfred Weber anket sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Avrupalılar, Türkiye ile müzakerelerin sonlandırılmasını istiyor. Yaşananlardan sonra daha fazla devam edilemez." ifadelerini kullandı.


Bu Haber 20.05.2017 - 09:48:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.