8 ayda 664 bin Alman turist ağırlayan Mısır, büyük kampanyaya hazırlanıyor

8 ayda 664 bin Alman turist ağırlayan Mısır, büyük kampanyaya hazırlanıyor
Mısır Turizm Bakanlığı, ülkenin en ünlü resort turizm bölgesi Şarm El Şeyh'i tanıtmak için bir kampanya yapmaya hazırlanıyor. Hedefte ise, 664 binle şimdiden 2016 rakamını geride bakan Almanya ve genel olarak Avrupa'nın tamamı yer alıyor.



TurizmGüncel - Dış Haberler

Mısır Turizm Bakanlığı'nın açıkladığı resmi verilere göre, ülkenin en popüler turizm bölgesi Şarm El Şeyh'teki doluluk oranları ağustos ayında yüzde 50'yi geçmiyor. Bölgede bulunan misafirler ise ağırlıklı olarak Almanya, Ukrayna ve Arap ülkelerinden.

RUSYA VE İNGİLTERE'DEKİ KAYIPLARIN TELAFİSİ AMAÇLANIYOR

Geçtiğimiz hafta bir açıklama yapan Mısır Turizm Bakanlığı, Şarm El Şeyh için bir reklam kampanyası baştılacağını ve kampanyanın amacının bazı ülkelerden (Rusya ve İngiltere) Mısır'a dönük uçuş yasağından kaynaklı kayıpların giderilmesi olduğunu belirtmişti.

KAMPANYA YATIRIMCILARIN BEKLENTİSİNE GÖRE YAPILACAK

Turizmin Geliştirilmesinden Sorumlu Devlet Komitesinin Başkanı Hisham El-Demery, söz konusu kampanyanın yatırımcıların beklentilerine göre yürütüleceğini açıkladı.

Yatırımcılarla yapılan görüşmelerde kampanyanın Almanya, İtalya, Çekya, Hollanda, Ukrayna, Polonya ve bazı Arap ülkelerinde yürütülmesi konusunda mutabakat sağlandığını ifade eden El-Demery, kampanyayı yürütecek ajansın tanıtım sonrası ne kadarlık ziyaretçi artışı sağlanacağı konusunda rakam vermediğini, ancak kampanya sonunda ölçümün yapılacağını söyledi.

8 AYDA 664 BİN ALMAN TURİST SAYISI 664 BİNE YÜKSELDİ

Avrupa pazarının kampanyaya daha şimdiden tepki vermeye başladığını ifade eden Mısır'ın Berlin Turizm Ateşesi Mohamed Abdel Gabbar, ''Almanya pazarı şu anda kampanyayı bekliyor. Zaten Almanya'da ciddi bir ziyaretçi artışı söz konusu. Ağustos sonu itibarıyla 664 bin Alman turistin Mısır'ı ziyaret etmiş olacağını bekliyoruz. Bu sayı, geçen yıl ağırladığımız toplam Alman turist sayısına denk düşüyor.'' dedi.

ALMAN TUR OPERATÖRLERİ UÇAK DESTEĞİNİN SÜRMESİNİ İSTİYOR

Almanya'dan Mısır'a dönük talep artışı, bu ülkedeki tur operatörlerinin Mısır'a karşı elini de güçlendirmiş durumda. Operatörler, Mısır'ın uçak başına verdiği 3 bin dolarlık desteğin kış sezonunda da uygulanmasını talep ediyor. Mısır'ın destek programı, 1 Kasım'da sonlanmış olacak.

''ANAHTAR DESTİNASYON ALMANYA OLMALI''

Şarm El Şeyh Turizm Geliştirme Komitesi, düzenlenecek kampanyada anahtar destinasyonun Almanya olması gerektiğini savunuyor. Nedeni ise basit: Bu ülkeden gelen turist ve potansiyel turist sayısının diğer ülkelerden fazla olması. Kampanyanın bir ayağını ise Mısır'a gelen veya gelmek isteyen yolcunun kalitesini ölçerek, ona göre ürünler ve etkinlikler hazırlamak oluşturuyor.


Bu Haber 19.08.2017 - 15:10:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.