705 Milyon Euro'luk dev Dalaman ihalesinin galibi belli oldu

705 Milyon Euro'luk dev Dalaman ihalesinin galibi belli oldu
Dalaman Havalimanı'nın işletme hakları devir ihalesi sonuçlandı. Dört firmanın yarıştığı ihaleyi 705 milyon Euro'ya, halen havalimanının dış hat terminalini işleten YDA İnşaat kazandı.

 
Dört firmanın katıldığı ve 350 milyon Euro'dan başlayan açık artırmada ilk olarak Limak-GMR havlu attı.  Daha sonra Fraport-IC İçtaş ve TAV'ın çekilmesiyle birlikte dev ihalenin kazananı YDA İnşaat oldu.
 
2040'A KADAR İŞLETECEK
 
YDA İnşaat, önümüzdeki yıldan itibaren başlayacak işletme süresi ile 25 yıl boyunca Dalaman Havalimanı'nı işletecek.
 
 
200 MİLYON EURO YATIRIM YAPACAK
 
YDA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ihale sonrası "180-200 milyon Euro yatırım söz konusu olacak ve proje finansmanı ile yapacağız. DHMİ bünyesindeki herkese, tüm katılımcı firmalara ve özellikle şirketimiz çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz. Bu kirayı ödeyebilmek için daha çok çalışacağız. Allah utandırmasın. Allah her daim yar ve yardımcımız olsun" dedi.
 
DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ise, "Bugün 17'inci ihaleyi de tamamlamış bulunuyoruz. 26 yıl süre ile kiralama ihalesiydi. Bu ihaleye 6 firma dosya aldı. 4 firma iştirak etti. 37 turun sonunda 705 milyon Euro ile YDA İnşaat kazandı. Yapılacak yatırımlar ve KDV ile birlikte yaklaşık 1 milyar Euro'luk bir ihale oldu. İhaleyi kazanan firmaya teşekkür ediyorum. Hayırlı kazançlar ve ülkemize hayırlı hizmetler diliyorum" dedi. (Milliyet, airport)


Bu Haber 07.03.2014 - 15:53:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.