6 tane 5 yıldızlı otel daha geliyor: İşte otel yapılacak iller ve yatak sayıları

6 tane 5 yıldızlı otel daha geliyor: İşte otel yapılacak iller ve yatak sayıları
Ekonomi Bakanlığı Aralık ayına ait Yatırım Teşvik Belgesi listesini yayınladı. Aralık ayında toplam 34 yeni otel yatırımı için teşvik belgesi düzenlenirken, düzenlenen belgelerin toplam miktarı ise 564 milyon TL'yi buldu.

 
TurizmGüncel

Açıklanan listeye göre, Aralık ayında  toplam 34 yeni otel yatırımı için teşvik belgesi düzenlendi. Yeni yatırımlardan bir tanesi 2 yıldızlı, 11 tanesi 3 yıldızlı, 10 tanesi 4 yıldızlı ve 6 tanesi 5 yıldızlı otel yatırımından oluştu. Aralık ayında ayrıca, 6 butik otel yatırımı için de teşvik belgesi düzenlendi.

Aralık aıynda düzenlenen teşvik belgeleri ile hayata geçecek yatak sayısı 9 bin 500 olurken, düzenlenen teşvik belgelerinin toplam tutarı da 564 mşlyon TL'yi buldu. Aralık ayında ayrıca 3 öğrenci yurdu ve 7 modernizasyon çalışması için de Turizm Teşvik Belgesi düzenlendi.

6 TANE YENİ 5 YILDIZLI OTEL GELİYOR

Aralık ayında düzenlenen Turizm Teşvik Belgelerinden 6 tanesi 5 yıldızlı otel yatırımlarındna oluşuyor. Özgür Yapı Elemanları Mermer Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Afyonkarahisar'a 756 yataklı ve 5 yıldızlı bir termal otel yapılacak. Öte taraftan, Canlıbalık Turizm Ticaret AŞ de Bartın'a 5 yıldızlı ve 189 yataklı bir otel yapmak için teşvik belgesi aldı. Diğer bir 5 yıldılzı otel yatırımı ise Hatay'a geliyor. Murat Turistik Tesis Yatırımları Otelcilik San ve Tic. Aş, kente 420 yataklı otel yapmak için 45 milyon TL'lik yatırım teşvik belgesi aldı. DC Group Yatırım Ticaret AŞ ise Antalya'ya yeni bir 5 yıldızlı otel yapmak için 48 milyon TL'lik teşvij belgesi aldı. Hayata geçecek otel 896 yatak olacak. Aralık ayında teşvik belgesi alan diğer 5 yıldılzı otel ise Trabzon'a yapılacak. A - Rubeaan Group adlı şirket kente 460 yataklı bir otel yapmak için 37 milyon TL yatırım teşvik belgesi aldı. Aralık ayında 5 yıldızlı otel yatırımı için teşvik belgesi alan bir diğer şirket ise K İnşaat Turizm ve Otelcilik AŞ oldu. Şirket İstanbul'a 264 yataklı bir otel yapacak.


ANEMON'UN BELGESİ İPTAL

Öte taraftan, Aralık ayında iptal edilen teşvik belgelerinin listesi de yayınlandı. Buna göre, daha önceden turizm yatırımı için teşvik belgesi düzenlenen 5 firmaya air yatırım teşvik belegeleri iptal edild. Bu firmaların isimlweri ve iptal edilen belgelerinin özellikleri ise şu şekilde:

* Favori Dinlenme Yerleri AŞ: Otel yatırımı
* Makaroğlu Turizm Nakliyat: 75 yataklı ve 2 yıldızlı otel yatırımı
* Anemon Turizm ve İnşaat AŞ: Antalya'ya yapılması planlanan 4 yıldızlı ve 200 öğrencilik yurt
* Yupan Turizm: 200 yataklı öğrenci yurdu
* Sema Eğitim Öğretim B asın Yayın Dağıtım Gıda Tur San ve Tic AŞ: 100 öğrencilik yurt








Bu Haber 22.01.2013 - 09:30:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Füruzan Hazer 22.01.2013 - 10:23

    Bu teşviklerden neden biz faydalanamıyoruz bir yol gösterirmisiniz?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.