58 otel daha geliyor: Kim, nereye otel yapacak?

58 otel daha geliyor: Kim, nereye otel yapacak?
Hürriyet'ten Mete Tamer Omur, bugünkü 'Krizin ilacı yatırım' başlıklı yazısında, Türkiye turizminin derin krizine rağmen yatırımdan vazgeçmeyen otelcileri kaleme aldı…


Omur, 'Kriz varsa fırsat da var' diyen yatırımcıların; nereye, ne kadarlık yatırımla, hangi oteli açacağını kaleme aldı.

Turizm sektörünün pek çok olumsuzluğun bir araya geldiği 2016 yılını geride bıraktığını, ancak bu olumsuz tablonun bu yıl da değişmeyeceğini belirten Omur, ''Tabii, ‘ekonomik durgunluk var’ diye beklemek olmaz. ‘Kriz varsa fırsat da var’ diyen bazı yatırımcılar, bu sıkıntılı atmosferde elini taşın altına koymuş durumda.'' ifadelerini kullandı. 

'KRİZ VARSA FIRSAT DA VAR'

Omur'un yazısının ilgili kısmını sizlerle paylaşıyoruz:

''Ekonomist Dergisi de 2017’nin ilk sayısında ‘58 Yeni Otel Geliyor’ manşetiyle bu yatırımcıları ele adı. Bu yatırımların 10’u, turizmin önemli duraklarına sahip Ege’den. Değeri milyon liraları bulan ve yüzlerce kişiye iş imkanı yaratacak bu tesislerin iki yıl içinde faaliyete geçmesi bekleniyor.
 
2018’DE AÇILACAK

Ege’de iki yıl içinde en fazla tesis yatırımı konusunda Bodrum öne çıkıyor. Ceviz Sırtı Gayrimenkul Yatırım A.Ş.’nin Ortaca’da 62 milyon lira değerinde 5 bin 49 yatak kapasiteli yatırımı bulunuyor. 147 kişinin çalışacağı beş yıldızlı otelin işletmesi konusunda ise yatırımcı firma çeşitli markalarla görüşüyor.

100 milyon euroluk yatırımla 210 yatak kapasiteli Swissotel Bodrum Hill’i Yokuşbaşı’na getiren Çağdaş Holding, tesisi Haziran 2018’de açmayı planlıyor.

2018’de açılması hedeflenen bir diğer oteli de Nef, Yalıkavak’ta hayata geçiriyor. 120 milyon lira yatırım değeri olan ve 130 yatak kapasitesi bulunan tesisi Banyon Tree Bodrum işletecek.

40 milyon dolarlık projesiyle Akfen İnşaat da Bodrum’da yatırım yapanlardan. İnşaatı süren projenin açılış tarihi ise henüz belli değil.
 
EDREMİT HAREKETLENDİ

Otel yatırımı konusunda hareketliliğin yaşandığı bir başkan yer de Edremit... İlçede bu yıl hizmete girmesi beklenen iki otel yatırım bulunuyor. Körfez Gayrimenkul A.Ş. 50 milyon TL değeri olan tesisini mayısta açmayı planlıyor. 135 yatak kapasitesi olan tesisi Güre Körfez Tatil Köyü işletecek.

Bölgedeki bir diğer yatırım ise Hattuşa A.Ş.’ye ait. 130 milyon lira değerindeki tesisin yatak kapasitesi ise 450... Beş yıldızlı tesisi Hattuşa, Astyra Termal Resort&Spal Otel işletecek.

Bu yıl devreye girmesi beklenen bir diğer otel yatırımı da Denizli’de. Ulu Maden Termal Turizm’in kendisinin işleteceği tesis 16 milyon liralık yatırım değerine sahip. Dört yıldızlı termal otelin yatak kapasitesi ise 402... Termal tesis 100 kişiye de iş imkanı sağlayacak.
 
YENİ KENT MERKEZİ’NDE OTELLER DE YÜKSELECEK

Turizm anlamında 2016’yı ‘kayıp yıl’ olarak adlandıran İzmir’de 2017’de devreye girecek üç otel yatırım görünüyor. Bunlardan ilki Turaçlar Yatırım Sanayi’nin Menderes’te 118 milyon liralık yatırım değeri olan bin 62 yatak kapasiteli tesisi. Turaçlar Yatırım Sanayi’nin kendisinin işleteceği beş yıldızlı otelin ilk etapta 240 kişiye iş imkanı yaratması bekleniyor.

Kentteki bir diğer yatırım ise ‘Yeni Kent Merkezi’ olarak adlandırılan Bayraklı’da yer alıyor. Er Yatırım 50 milyon dolarlık yatırım bedeliyle hayata geçirdiği tesisini martta açmayı planlıyor. 220 yatak kapasitesi olan ve 80 kişinin çalışacağı dört yıldızlı oteli Four Points by Sheraton işletecek. Four Points by Sheraton, İzmir’in önde gelen iş adamlarının ortaklığında kurulan Mistral GYO’nun projesi olan Mistral’de yer alacak.

Four Points by Sheraton’da olduğu gibi önümüzdeki günlerde değeri milyar liraları bulacak projelerin yükseleceği ‘Yeni Kent Merkezi’nde bu tip otel yatırımlarını sıkça duyacağız. İnşaat süren ve 63 milyon liralık bir diğer yatırım da Marmara Uluslararası İnşaat A.Ş.’nin Selçuk Pamucak’ta yaptığı 650 yataklı otel. 195 kişiye iş imkanı yaratacak olan Marmara Uluslararası İnşaat A.Ş., oteli işletecek marka konusunda ise görüşmelerine devam ediyor.
 
RİSK ALAN KAZANACAK

‘Kriz varsa fırsat da var’ söylemine inanlardan biri de 45 yıllık geçmişe sahip olan Yunusoğlu İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yunusoğlu... Gaziemir’de hayata geçirdikleri yeni projesinin tanıtımında konuşan Yunusoğlu, 'Bisiklete bindiyseniz sürekli pedal çevirmeniz gerekiyor. Ekonomik sıkıntıların aşılması adına bunun yapılması şart. Ekonomik durgunluğun konuşulduğu bir ortamda aynı anda dört projenin startını verdik' diyor.

Uzun lafın kısası, bu dönem risk alıp yatırım yapan gelecekte kazançlı çıkacak.''

Yazının tamamını okumak için tıklayınız. 




Bu Haber 09.01.2017 - 11:54:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.