50 müze ve örenyeri için ihale: Bakanlık sadece işletmeci değil partner arıyor

50 müze ve örenyeri için ihale: Bakanlık sadece işletmeci değil partner arıyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 50 müze ve örenyerindeki toplam 53 alanın işletilmesi için ihaleye çıkıyor.


TurizmGüncel

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 50 müze ve örenyerindeki toplam 53 alanın işletilmesi için 24 Ekim Salı günü bir ihale düzenleyecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ihaleye ilişkin olarak yapılan açıklamada, şu noktaların altı çizil:

''ÖZEL SEKTÖRÜN DİNAMİZMİNDEN YARARLANILARAK...''         

''Ülkemizde kültürel alanda yürütülen ticari faaliyetlere yeni bir işbirliği anlayışı kazandırılması ve kamu işletmeciliğinden kaynaklanan eksikliklerin özel sektör dinamizminden yararlanılarak aşılması hedefiyle ilk olarak 2010 yılında yapılan ihale,  sözleşme süresinin 2017 yılı sonunda bitiyor olması nedeniyle Bakanlıkça yenileniyor.   

      

Türk turizminin zengin sunum yelpazesi içinde belirleyici bir yer tutan ve gelişim potansiyeli en yüksek ürünü oluşturan müze ziyareti deneyiminin daha kaliteli hale getirilmesi, ziyaretçi sayısının artırılması, başta Türk vatandaşları olmak üzere; Türkiye ziyareti planlayan yabancı turistler, dünyadaki müze ve müze içeriklerine ilgi duyan kesimler, çocuklar ve benzeri kitlelerden henüz erişilemeyenlerin de müzelere çekilmesi Bakanlığın sözleşme imzalanacak olan kiracıdan beklentileri arasında sıralanıyor.

İhale ile Türkiye’nin en gözde 50 müze ve ören yerindeki 53 ziyaret alanının gişelerinin 2026 yılı sonuna kadar işlettirilmesi, bu müze ve ören yerlerindeki ziyaretçi sayıları ve gişe gelirlerine ilişkin bilgilerin anında Bakanlıkta toplanmasını sağlayan bilgi sistemlerinin yenilenmesi, turnike ve diğer geçiş kontrol sistemlerinin modernizasyonu da hedefleniyor.

İhale dosyasına tüm dokümanlarıyla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığının www.kulturturizm.gov.tr ve Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’nün www.dosim.gov.tr internet adreslerinden ulaşılabiliyor.''

DİĞER YERLER NE OLACAK?

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, oluşturulan yeni şartname müze ve örenyerlerinin farklı bir şekilde ele alınmasını öngörüyor. Bakanlığın belirlediği şartnamede, ''Parayı veren ihaleyi alır'' mantığının ötesinde, müze ve örenyerlerinin tanıtımı, pazarlaması ve sunumuyla ilgili de şartlar yer alıyor. Şartnamede, müzelere erişimin arttırılması, biletlerin sadece gişelerde değil internet ortamında da satılması, bakanlığın işlettiği alanlarla ihaleyi alan şirketin işleteceği alanların entegre edilmesi de şartnamade yer alıyor. Bakanlık yetkilileri, ''Yeni şartname ile bakanlık, sadece müzeleri işletecek bir şirket değil, aynı zamanda kendine bir partner arıyor'' değerlendirmesinde bulundu.






Bu Haber 02.10.2017 - 10:50:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.