5 yıldızlı otelle site sakinleri arasında plaj tartışması

5 yıldızlı otelle site sakinleri arasında plaj tartışması
Anı Tur'un geçtiğimiz günlerde Didim'de açtığı Aurum Moon Resort ile bölgedeki site sakinleri arasında plaj tartışması yaşandığı belirtiliyor.


Altınkum Mahallesi Yeşilkent bölgesindeki bazı site sakinleri, Aurum Moon Resort Otel'in şemsiye ve şezlonglarla plajı işgal ettiğini iddia etti. Söz konusu otelin mülkiyet sınırının 31.5 dönüm olduğuna dikkat çeken site sakinleri, otelin Ala kart restoranının ise belediyeye terk edilen parkın içinde kaldığını savundular.

Gaye-1 Sitesi Yörecisi Kemal İlhan Özcan, beraberindeki beş site sakiniyle birlikte, açıklama yaparak beş yıldızlı Aurum Moon Resort Otel’in ön kısmındaki plaja şemsiye ve şezlong koyarak kıyı işgali yaptığını öne sürdü. Bu alanın ticari amaçla kullanılaması durumunda mülkiyetinin Maliye Hazinesi'ne devredilmesine dair bir şart olduğunu ifade eden site sakinleri, konuyla ilgili olarak ilgili tüm yerlere şikayetlerini ilettiklerini açıkladılar.

Aurum Moon Resort Otel yetkilileri ise plajdaki iskele ve şezlongların buradaki site sakinlerinin de kullanımına açık olduğunu ifade ettiler.



Bu Haber 12.05.2016 - 10:09:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turizmci 12.05.2016 - 03:10

    Gaye sitesi yöneticilerinin yaptığı şikayetleri acaba kendileri için de değerlendirilecek mi.Yani gaye sitesi bu güne kadar kimseyi kendi plajına sokmadı,her yeri duvarlar la çevirdi sonra her kesin memfaatini koruduğunu iddia ediyor.Üstelik bahsi geçen yer hiç bir zaman plaj olmadığı gibi GAYE Sitesi ile de hiç bir alakası yok.Sanıyorum Türkiye nin en güzel tesislerin den birinin DİDİM e yapılması onları rahatsız etti.Ayrıca bu güne kadar bahsi geçen ve plaj olduğu iddia edilen yer terk edilmiş kayalık bir alandı ve kimse tarafından kullanılmıyordu sadece bir kaç kişi belki balık avlıyordu.Turizmin bu kadar sıkıntılı olduğu bir yılda büyük zorluklarla yapıldığına inandığımız böyle güzel bir tesisin DİDİM e yapılması ve DİDİM in önünü açması bu kadar yıpratılmamalı.Bu tesiste yüzlerce kişi iş sahibi oldu bir de fotoğrafın bu yönünden bakılmalı.DİDİM in her yeri plaj kimsenin plaj hakkınında engellendiğini düşünmüyorum.Bakımsız ,terk edilmiş bir yer harika bir tesis oldu.Yatırımcısına ve emek vermiş bütün insanlara 30 yıldır DİDİM de yaşayan bir turizmci olarak ÇOK TEŞEKKÜR ederiz.Böyle güzel ve kaliteli tesisler TÜRK TURİZMİNİN GURUR KAYNAĞIDIR.Artık bu tesisle uğraşmak yerine yaz geliyor tatilelerinin keyfini çıkartsınlar ve biz DİDİM lilerde AURUM MOON oteli DİDİM e yapan ve yüzlerce kişiye ekmek kapısı açan yatırımcıya da DİDİM e inandığı için ÇOK TEŞEKKÜR ediyoruz. İnşallah Turizm yaşadığı bu krizleri bir an önce atlatır ve bu tarz yatırımlar bölgemize daha çok gelir.Turizm gibi bacasız sanayiye KÖSTEK değil DESTEK OLMAK lazım.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.