'5 milyon turist, 15 milyon turiste bedel olacak'

'5 milyon turist, 15 milyon turiste bedel olacak'
İzmir Selçuk'ta, Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi'nin UNESCO tarafından Dünya Kültürel Miras Listesi'ne dahil olması büyük heyecan yarattı. Kültür ve Turizm İzmir İl Müdürü Abdülaziz Ediz, ''2023 yılına kadar İzmir'e gelecek olan 5 milyon turist 15 milyon turiste bedel olacak. Çünkü UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde olan bölgelere gelecek olan turistler, cepleri dolu ve daha bilinçli turist olacak. '' dedi.


İzmir'in 2023 turizm hedeflerine emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Kültür ve Turizm İzmir İl Müdürü Abdülaziz Ediz, "2023 yılına kadar İzmir'e gelecek olan 5 milyon turist 15 milyon turiste bedel olacak. Çünkü UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'nde olan bölgelerine gelecek olan turistler cepleri dolu ve daha bilinçli turist olacak. Ayrıca sağlık turizmi kapsamında da İzmir'e 1 milyon turistin gelmesi bekleniyor" dedi.

2023 HEDEFİ 5 MİLYON TURİST

Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre, turizm gelirlerinin büyük oranda artacağına değinen Ediz, şunları söyledi:

''Efes'e zaten İzmir'den daha fazla turist geliyor. Ancak burada en büyük faydayı Meryem Ana Evi görecek. Yılda 700 bin turistin geldiği Meryem Ana Evi, Hristiyan hacı adaylarının yoğun ilgisiyle dolup taşacak. 2023 yılına kadar İzmir'e 5 milyon turistin gelmesini bekliyoruz. İzmir için 5 milyon yeterli bir sayıdır. Çünkü İzmir'e gelecek olan turist bilinçli ve cebi dolu olacak. Bu sayede 5 milyon turist 15 milyon turiste bedel olacak.''

5 milyon turist içerisinde sağlık turizmi için gelmesi beklenen turist sayısının 1 milyona ulaşabileceğini de belirten Ediz, "UNESCO değerleri yanında sağlık alanında da İzmir'e turist yağacak" dedi. İzmir'in tanıtımı için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yoğun çaba sarfettiğini söyleyen Ediz, "İzmir'in turizmde yol haritası çıkartılacak. Önümüzdeki haftalarda büyük bir tanıtım atağına kalkacağız" diye konuştu.



Bu Haber 10.07.2015 - 10:53:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • tabi tabi 10.07.2015 - 12:27

    hep seneye seneye , bu imajimiz yerlerde surunurken ,disardan bakildiginda serseri devlet denen , hukuk ve guvenligin olmadigi , rusya gibi sadece baronlarin cirit attigi , sevimsiz ulke sinifina girdi artik turkiye , yanibasimizda da savas tamtamlari calarken , siz daha cok beklersiniz parali turist...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.