2016 yılında hangi ülke turisti ne kadar harcadı, lider hangi ülke?

2016 yılında hangi ülke turisti ne kadar harcadı, lider hangi ülke?
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) World Tourism Barometer (Dünya Turizm Barometresi) raporunu yayımladı.



Birleşmiş Milletler Dünya Tırizm Örgütü Dünya Turizm Barometresi (World Tourism Barometer) raporunu açıkladı. Açıklanan verilere göre, ülkeler bazında Çin 261 milyar dolar harcamayla dünyanın en büyük kaynak pazarı haline gelirken, Çinli turistlerin yaptığı toplam harcama ABD'li turistlerin yaptığı harcamanın iki katından daha fazla oldu.

LİDER ÇİN

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği’nin (TUYED) UNWTO Turizm Barometresi'nden derlediği bilgiler, Çin’in dünya turizminin önemli bir kaynak pazarı haline geldiğini ortaya koyuyor. Çin, 2016 yılında uluslararası turizm pazarına 135 milyon vatandaşını turist olarak gönderdi. Bu turistlerin gerçekleştirdiği 261 milyar dolarlık harcamalar, Çin’i dünyada en fazla turizm harcamaları yapan ilk 10 ülke listesinde birinci sıraya taşıdı.

ALMAN, İNGİLİZ VE FRANSIZ TURİST 184 MİLYAR DOLAR HARCADI

Çin’in birinci olduğu dünyada en fazla turizm harcamaları yapan ilk 10 ülke listesine baktığımızda 121 milyar dolarlık harcamayla ABD’nin ikinci sırada olduğunu görüyoruz. Listenin ilk beşini oluşturan diğer ülkelerin listedeki yeri ve harcamaları ise şöyle belirleniyor: Üçüncü Almanya 81 milyar dolar, dördüncü İngiltere 63 milyar dolar, beşinci Fransa 40 milyar dolar.

TURİZMDE ASYA-PASİFİK AĞIRLIĞI ARTIYOR

UNWTO’nun Turizm Barometresi, dünyada turizm hareketlerinin Asya-Pasifik bölgesine kaydığına işaret ediyor. Nitekim dünyada en fazla turizm harcaması yapan Çin’in yanı sıra, ilk 10 ülke listesine baktığımızda, Asya-Pasifik bölgesinden başka ülkelerin de girdiğini görüyoruz. Buna göre bu ülkeler ve harcamaları ise şöyle belirleniyor:  Güney Kore Cumhuriyeti 27 milyar dolar, Avustralya 27 milyar dolar ve Çin anakarasına bağlı Hong Kong 24 milyar dolar.

En büyük 50 kaynak pazar konumundaki bazı ülkeler ve 2016 yılındaki artışlar ise şöyle kaydedildi:  Vietnam yüzde 28, Arjantin yüzde 26, Mısır  yüzde 19, İspanya yüzde 17, Hindistan  yüzde 16, İsrail ve Ukrayna  yüzde 22, Katar ve Tayland yüzde 11.

UNWTO'nun açıkladığı rapora göre, 2016 yılında yapılan toplam uluslararası seyahat sayısı 1 milyar 235 milyona ulaştı.

İşte küresel turizmde en çok harcama yapan ilk 10 ülke










Bu Haber 14.04.2017 - 10:03:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.