2016, Rusya ve Türkiye'nin çapraz turizm yılı olacak

2016, Rusya ve Türkiye'nin çapraz turizm yılı olacak
Rusya Devlet Başkanı Putin'in danışmanı Yuriy Uşakov'un açıklamalrına göre, Rusya ve Türkiye 2016 yılını çapraz turizm yılı ilan etmeyi planlıyor.


Rusya Devlet Başkanı Putin'in danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya ve Türkiye'nin 2016 yılını çapraz turizm yılı ilan etmeyi planladıklarını bildirdi.
 
gazetem.ru'da yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Putin'in danışmanı Yuriy Uşakov, Putin'in 1 Aralık'ta Ankara'yı ziyareti öncesinde bazı bilgilendirmelerde bulundu. Ankara'da yapılacak toplantı sonrasında 2016 yılının her iki ülkede çapraz turizm yılı ilan edileceğinin planlandığını belirten Uşakov, bu durumun karşılıklı turist ziyaretlerinin daha da artacağını söyledi.

Kısa süreli yolculuklar için vizesiz ziyaret uygulamasıyla birlikte Türkiye'nin Rus vatandaşlar tarafından en  çok tercih edilen ülkelerden birisi olduğuna dikkat çeken Uşakov, geçen yıl Türkiye'yi 4.1 milyondan fazla Rus turistin ziyaret ettiğini ve bu artşın devam ettiğini belirtti. Tursit sayısının % 14 artacağını biildiren Uşakov, aynı zamanda 385 bin Türk turistin de Rusya'yı ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.


Bu Haber 29.11.2014 - 09:19:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.