2015'te büyük beklenti içinde olmayalım Almanya sallanırsa tüm Avrupa sallanır

2015'te büyük beklenti içinde olmayalım Almanya sallanırsa tüm Avrupa sallanır
Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ali Kızıldağ WTM Londra Fuarın'da sektörle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AB'nin Rusya yaptırımlarının sektöre etkileri, her şey dahl sistemi ve İngiltere pazarı ile değerlendirmelerde bulunan Ali Kızıldağ, Türkiye'nin bu yıl fuarda zayıf kaldığını da ifade etti.


Eda Özsoy - TurizmGüncel - Londra

İngiltere pazarının Türkiye için olmazsa olmaz önemde olduğunu belirten Ali Kızıldağ, ülkedeki yatak kapasitesinin yaklaşık yüzde 70'lik bölümünün kitle turizmine hizmet ettiğini ifade etti. Kızlıdağ,  "Tur operatörlerinin uçaklarıyla taşınan İngiliz turistle bu kapasitesinin dolsurulması bizim için önemli. Bu tür pazarlarda konsantrasyon eksikliği yaşanmamalı. Daha önce bu fuara gösterişsiz stanrlarla katılan ülkeler, şimdi İngiltere'den outgoing yapmaya çalışıyorlar. Fuara, İspanya ve Yunanistan bakan ve müsteşar düzeyinde katıldılar. Bizler rehavete düşerek bu pazarı gözardı etmemeliyiz. Bu noktada kamuya da, özel sektöre de önemli işler düşüyor. Jet2 Antalya operasyonlarına başlıyor. Bunun desteklenmesi gerekiyor. Gerekli planlamaların yapılıp sayıların arttırılması lazım. Bu yıl biraz zayıf bırakılmış bir fuar yaşıyoruz. Önümüzeeki yıllarda bu eksikliği gidermeliyiz " dedi.

Ali Kızıldağ, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

HER ŞEY DAHİL İÇİN DIŞARIDAN AHKAM KESMEK KOLAY

 "Herşey dahil sistemi yoğun eleştiriliyor. Ancak dışarıdan ahkam kesmek çok kolay. Bir yerde ucuz şarap içitin diye her şey dahil kötü diyemezsin. Nicelikten yola çıkarak nitel söylemlerde bulunmak çok doğru değil. Sektör bu kadar basit şeylerle eleştirilmemeli. Kendi bölgemde kendime 3- 4 otel seçmişim. Her yıl üzerine ne koyabilirim diye bakıyorum. Pastadan daha çok pay alabilmek için kendimi geliştiriyorum. Yapılması gereken ürünü zenginleştirmek ve fiyatları belirli düzeye çıkarabilmek… "

ULUSLARARASI TOPLANTILAR İPTAL EDİLİYOR

 "Bu yıl rakamsal olarak artışlar var ama geceleme sayısı düşük. Belki biraz da kişi başı harcama yüzdeleri de istenilen rakamlara ulaşılamayabilir. Bölgedeki savaş ortamları, bizleri etkiler. Antalya’dan 800 km uzaklıkta bir çatışma var. Bunlar bile etkiliyor. Uluslar arası toplantılar iptal ediliyor. ICCA’da bile katılım düzeyi düşük kaldı. Bu yıl sezonda gelgitler yaşandı. "

AB'NİN RUSYA YAPTIRIMLARI EN BÜYÜK TEHLİKE

 "Önümüzdeki yıl bizi bekleyen en büyük tehlikielerden biri, Avrupa'nın Rusya'ya uyguladığı yaptırımların devam etmesi. Rusya’ya yaptırım yapan Avrupa önemli bir pazarını kaybediyor. Bu işten en çok Almanya ve Rusya etkileniyor. Yaptırımlardan dolayı ticaret hacminde büyük düşüş oluyor. Almanya’da büyük sıkıntı var. Almanlar’ın en büyük alıcısı Rusya’dır. Ekonomideki daralma, lüks tüketim harcamalarında küçülme yaratacak. Rusya’da Rus devletinin kendi içinde söylediği tatillerin iç pazarda yapılması yönünde.. Bütün bunların etkisi altında zaten ekonomi daralmış sıkıntı var. Yeni vergiler geleceği söyleniyor. Bunlar birikirse biz çok sıkışırız. "

ALMANYA SALLANIRSA TÜM AB SALLANIR

"Önümüzdeki yıl büyük beklenti içinde olmayalım. Almanya sallanırsa, bütün Avrupa sallanır. Avrupa ekonomisini ayakta tutan Alman Merkez Bankası’dır çünkü.. "



Bu Haber 04.11.2014 - 16:31:24 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.