2015 yerli turistin yılı olacak

2015 yerli turistin yılı olacak
Tatilsepeti.com, bu yıl 22-25 Ocak tarihleri arasında düzenlenen 19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) yer aldı. Dünya turizm fuarları arasındaki en büyük beşinci fuar olan ve 71 ülkeden katılımcının bulunduğu EMITT fuarında konuşan tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz sektörün 2015’te yaşayacağı gelişmeleri değerlendirdi


Bu yıl on dokuzuncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 71 ülkeden binlerce katılımcıyı, Türkiye’nin belli başlı tüm seyahat acentelerini, tur operatörlerini, otellerini ve 200’ün üzerinde beldeyi buluşturuyor. Tatilsepeti.com’un da katılımcıları arasında bulunan fuarda turizm sektörünün önemli isimleri 2015 yılında yaşanacak gelişmeleri değerlendirdi.

RUSYA’DAKİ EKONOMİK KRİZ ETKİLİ OLACAK

2015 yılında Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısında düşüş beklendiğini söyleyen tatilsepeti.com Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz, “Bu düşüşün iki temel sebebi var. Birincisi, Rusya’daki ekonomik kriz ile rublenin değer kaybetmeye başlaması. İkincisi ise, tur operatörlerinin yaşadığı sıkıntılar.” dedi.

ERKEN REZERVASYON İÇ PAZARI HAREKETLENDİRİYOR

İç pazarda yerli turist için iyi bir yıl olacağını ve yüksek tavan denilen yaz sezonunda kapasite sorunu yaşanmayacağını söyleyen Küçükyılmaz, “Erken rezervasyondaki artış çok etkili oldu. Kasım’da başlayan yaz erken rezervasyonlar ile ciddi tasarruf edebilen tatilciler her bütçeye uygun tatil imkanlarını değerlendirebiliyorlar. Bu sene oteller fiyat politikalarında ciddi bir değişiklik yapmadılar. Buna ek olarak, yalnızca yabancı turist ağırlayan tesisler de işletmelerini yerli turistlere açtı. Yaz için olduğu kadar kış tatili için de erken rezervasyon etkili oluyor. Bu sene erken kar yağışının olması da kış turizmini önemli derecede etkiledi. İlk taleplere baktığımızda yaz otellerinde Kemer, Side ve Bodrum, kayak otellerinde ise Uludağ, Palandöken ve Kartalkaya ön plana çıkıyor” diye konuştu.

YURTDIŞI TATİLİ YÜKSELEN TREND

Yurt dışına gezi amaçlı giden Türk turist sayısının 2014 yılında 10 milyonu bulduğuna değinen Küçükyılmaz, “EMITT fuarına yabancı turizm firmaları da katılıyor. Bunun sebebi hem Türk otelleri ile iş geliştirmek hem de kendi ülkelerine turist çekmek isteği. Türk turistler arasında yurt içi turizm eskiden önemli bir farkla birinci tercihti. Artık, uygun fiyatlı yurt dışı tatillerinin sunulması ve uçak biletlerinin ucuzlaması Türk turistleri ikinci tatil olarak yurt dışı seyahatine çıkmaları için teşvik ediyor.”
 
 
 


Bu Haber 22.01.2015 - 20:21:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • turizmdebuaksam 23.01.2015 - 09:18

    Çok yanlış bir tespit, petrol fiyatlarının piyasaya ve çalışma hayatına yansımaları, küresel kriz, Türkiyede yaşanacak seçim atmosferi, iç turizmde negatiflik görünmeye başlayacak ve ayrıca işsizlik, enflasyon oranlarında ciddi yükselişler iç pazarın hızını kesecektir. Bol kesenen atıp insanları yanlış yönlenirmeyelim.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.