19 yeni otel daha yolda, 5 yıldızlı oteller hangi illere yapılacak?

19 yeni otel daha yolda, 5 yıldızlı oteller hangi illere yapılacak?
Ekonomi Bakanlığı 2017 yılının aralık ayına ait yatırım teşvik belgelerinin listsini açıkladı.


TurizmGüncel

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, aralık ayında toplam 34 turizm yatırımı için yatırım teşvik belgesi verilirken, bunlardan 19 tanesi komple yeni otel yatırımı, 9 tanesi yenileme ve 6 tanesi de öğrenci yurdu yatırımlarından oluştu. Aralık ayında 3 yıldızlı komple yeni otel yatırımlarına ve yenilemeye verilen teşviklerde önemli bir artış olduğu görülüyor.



19 YENİ OTEL GELİYOR

Aralık ayında verilen yatırım teşvik belgeleri ile toplam 19 yeni otel yapılacak. Yapılacak otellerden 3 tanesi 5 yıldızlı, 3 tanesi 4 yıldızlı, 7 tanesi 3 yıldızlı, 5 tanesi butik ve bir tanesi de lokantalı otel yatırımından oluştu.

493 MİLYON LİRALIK TEŞVİK

Bu ayda sektöre verilen yatırım teşvik belgelerinin toplam tutarı 493 milyon lirayı bulurken, yeni tesisler hayata geçtiğinde Türkiye'deki otel yatağı stoğunda 2 bin 760 yeni yatak daha eklenmiş olacak.

KİMLER NEREYE 5 YILDIZLI OTEL YAPIYOR?

Aralık ayında yatırım teşvik belgesi alan 5 yıldızlı otel yatırımlarının yatıımcıları, otellerin yapılacağı iller ve yatırım teşvik tutarları şöyle:

*Yazıcı Demir-Çelik San ve Tur: Antalya'ya 350 yataklı otel ve 5 bin koltuklu kongre merkezi yapmak için 49 milyon liralık yatırım teşvik belgesi aldı.

*KA Tasarım İnşaat ve Taahhüt Turizm: Antalya'ya 280 yataklı otel yapmak için 76 milyon 200 bin liralık yatırım teşvik belgesi aldı.

*Shimal Turizm Otelcilik: Gaziantep'e 540 yataklı otel yapmak için 49 milyon 800 bin liralık yatırım teşvik belgesi aldı.




Bu Haber 16.01.2018 - 09:10:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.