1550 liraya AHL - Sultanahmet transferi yapana acenteye kötü haber

1550 liraya AHL - Sultanahmet transferi yapana acenteye kötü haber
Atatürk Havalimanından aldığı iki Japon turisti Sultanahmet'teki otellerine 1550 TL'ye götüren acente için TÜRSAB harekete geçti.


Hürriyet'ten Burak Coşan'a konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, ilgili birimlerin olayla ilgili oarak rapor hazırladığını söyldi. Raporun neticesine göre acentye ihtar ya da belge iptali cezası verilebileceğini kaydeden Bağlıkaya, ''Piayasa sertbest ama turistler de sahipsiz değil.'' dedi.



''HAREKETE GEÇTİK''

Alınacak kararın acenteyi ihtar etme hatta belge iptaline kadar gidebileceğinin altını çizen Bağlıkaya, “Dünyanın bütün büyük metropollerinde turistler bu tip durumlarla karşılaşabiliyor. Biz ise TÜRSAB olarak turiste davranış biçiminde aşırı derecede hassasız. Bizden önce böyle olaylara tolerans gösteriliyorsa da biz bunu yapmayacağız. Bu olayda da olduğu gibi olay bize intikal ettiği andan itibaren harekete geçtik. Komitenin hazırlayacağı rapora göre söz konusu acente disiplin komitesine sevk edilecek” dedi.

''YÜZDE 300 FARK OLMAZ''

Japon turistleri havalimanından Sultanahmet’e götüren acentenin Japon turistleri dolandırmadıklarını, fiyat listesine göre hareket ettiklerini söylerken, Bağlıkaya bu konu hakkında da açıklamalarda bulundu. Bağlıkaya, “Fiyat yazdım demekle o iş olmuyor. Makul, mantıklı ücreti olmalı işin. VIP transferi olduğu için normal fiyatın yüzde 25-30 üzerinde olabilir ama yüzde 300 olmaz” dedi. Söz konusu acentenin “serbest piyasa var” şeklinde bir savunma yaparsa TÜRSAB’ın nasıl bir tavır takınacağını sorduğumuz Bağlıkaya, şunları söyledi: “Piyasa serbest olabilir ama turistler de sahipsiz değil. Bizim için önemli olan turistin mutluluğu. Bu sayede işini doğru yapan acentelerimizi de korumuş oluyoruz. Haksız rekabetin önüne geçiyoruz. Ülkemize turist gelmediği zaman nasıl bir ekonomik sıkıntı yaşandığına geçtiğimiz yıllarda şahit olduk. 2017 toparlanma yılı oldu. 2018’de ise turist sayılarında rekorlar kırılması bekleniyor. Daha sezon başında böyle bir olay yaşanması hiç doğru değil. Bunları engellemek için ne gerekiyorsa yapacağız.”




Bu Haber 26.04.2018 - 09:40:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.