148 kişinin öldüğü uçak kazasında Türk yolcular da var

148 kişinin öldüğü uçak kazasında Türk yolcular da var
Almanya merkezli Germanwings Hava Yolları'na ait A320 tipi yolcu uçağı Fransa'nın güneyinde Alp dağlarına düştü.


Germanwings uçağına ait enkazın Alp dağlarında 2000 metre yükseklikte tespit edildiği açıklandı. Fransız Ulaştırma Bakanı, kazada kurtulan olmadığını açıkladı. Uçaktaki yolcuların büyük bölümünün Alman vatandaşı olduğu bilgisi de geçiliyor.

Germanwings uçağının Fransa'nın güneyinde düştüğü belirtiliyor. Barselona'dan Dusseldorf'a uçan uçağın, Fransa'nın Digne bölgesinde radardan kaybolduğu haberi geldi. Medyada yer alan bilgilere göre, uçağın enkazına ait ilk parçalara ulaşılmış durumda. Uçağın 174 yolcu kapasiteli olduğu da gelen bilgiler arasında.

Germanwings uçağında 142 yolcu ve 6 tane de mürettebat olduğu belirtiliyor. Yolculardan kurtulan olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Uçağın düştüğü yerel otoriteler tarafından da doğrulanırken, yolcu ve mürettebettan kurtulan olmadığı konusunda henüz bir bilginin olmadığı ifade ediliyor.

14:51: İspanya Kralı Felipe, düşen Germanwings uçağında Alman, İspanyol ve Türk yolcuların bulunduğunu açıkladı.

17:16: Katalan Haber kanalı 3/24, uçakta bulunanların 67'sinin Alman, 39 tanesinin de Türk yolcu olduğunu iddia etti. Uçakta ayrıca 2 öğretmen, 16 öğrenci ve iki tane de bebeğin bulunduğu belirtiliyor.

18:56: Hürriyet Gazetesi, kazada hayatını kaybeden Türklerden birinin kimliğinin belirlendiğini bildirdi. Habere göre bu kişi, 36 yaşındaki Gülizar Çelik. Çelik'in İstanbullu ve evli olduğu bilgisine ulaşıldı.





UÇAĞIN TESPİT EDİLEN SON POZİSYONU



Kazanın ardından Germanwings, kazada hayatını kaybedenler anısına twitter hesabındaki logosunu siyah ve griye dönüştürdü.






Bu Haber 24.03.2015 - 12:49:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.