12 Türk dağcı Yunanistan'da kayıp

12 Türk dağcı Yunanistan'da kayıp
Yunanistan'ın Pieria Ori Dağları'nda 12 Türk dağcı kayboldu. Yunanistan'ın Katerini şehri civarında bulunan Pieria Ori Dağları'nda oldukları tahmin edilen dağcılar Yunan polis ve itfaiye ekipleri ve civardaki köylülerin katılımıyla aranıyor.


Katerini İtfaiyesi'nin yaptığı açıklamaya göre  Türk olduğunu söyleyen bir kişi 23 Ocak Cuma günü Avrupa Acil Yardım Hattı 122'yi arayıp, yerleşim merkezinden uzak dağlık bir bölgede 12 kişilik bir ekip halinde kaybolduklarını bildirdi. 
Cep telefonu sinyalinin Katerini şehrinin 20 kilometre kuzeybatısındaki kayak merkezi Elatohori’nin de bulunduğu Pieria Ori dağlarında; Moshopotamu, Elatohori ve Katalonia köyleri arasındaki dağlık bir noktadan geldiği belirtiliyor.
Dün öğle saatlerine kadar yapılan arama çalışmalarının sonuç vermemesi sonrası sinyal yerinin yanlış belirlenmesi sonucuna ulaşıldı. Çağrının Edirne’nin karşısındaki Meriç bölgesinden geldiği tespit edilince arama o yöne kaydırıldı. Dün akşam saatlerinde kayıp kişilerin kaçak göçmen olabileceği de belirtildi.
 
BULGARİSTAN DA OLABİLİR
Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, şunları söyledi: “Yunan telekom şirketi OTE’ye aynen şu çağrı yapılmış: ‘Türk, Bulgar, 12 kişi imdat.’ Bundan dolayı belki de kayıp çağrısı Bulgaristan tarafından da gelmiş olabilir. Çünkü verilen bilgi 30 kilometrelik alanı kapsıyor. 3 helikopter ile Pieria Ori dağı civarında arama yapıldı, bir sonuca varılmış değil.”  (Uğur Ergan-Hürriyet)


Bu Haber 25.01.2015 - 09:38:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.