11 ülkede daha müşavirlik açılacak, kış turizmi için master plan hazırlanacak

11 ülkede daha müşavirlik açılacak, kış turizmi için master plan hazırlanacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan 2015 programına göre, 11 ülkede daha kültür ve tanıtma müşavirlikleri açılacak. Kış turizmi için master plan hazırlanacağı belirtilen programda, termal turizme ve sektörde istihdam edilen personel için de çalışmalar yürütülecek.


İşte 2015 yılı planında yapılması planlanan çalışmalar:

* Bakanlığa bağlı 4 bin işletmede iş gücü araştırması yapılacak. Bununla birlikte 4 bin kişinin de mesleki eğitim alması sağlanacak; sektörde çalışanların niteliklerinin yer aldığı veritabanı oluşturulacak.

* Kış turizminde etkinlik artırılarak ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla master plan hazırlanacak. Kış turizmi yapılabilecek merkezlerin potansiyeli, öncelikli alanlar, bu alanlara dönük yatırımların planlanması ve yeni işletmecilik modelleri üzerinde çalışılacak.

* Cakarta - Endonezya, Pretorya - Güney Afrika, Bangkok - Tayland Seul - Güney Kore, Bükreş - Romanya, Bişkek - Kırgızistan, Tiflis - Gürcistan, Dublin - İrlanda, Amman - Ürdün, Buenos Aires - Arjantin ve Nairobi (Kenya) olmak üzere 11 ülkede daha kültür ve tanıtma müşavirlikleri hayata geçirilecek.

* Yat limanı yatırımlarının uygun kapasitede ve doğru yerde yapılabilmesi için paydaşlarla birlikte ortak çalışma yürütülecek

* Termal turizmle ilgili çalışmalar yürütülecek. buna göre, termal kaynakların hangi hastalıklara iyi geldiği, pazarlamada aktif olarak kullanılacak. Termal turizm hizmeti veren kurumların listesi, bunların kapasitesi sunduğu hizmetler belirlenecek.




Bu Haber 04.11.2014 - 10:36:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mehmet Mülayim 04.11.2014 - 11:09

    Kayak Federasyonu Başkanı Sayın Erol Mehmet Yarar (eski Müsiad Başkanı) Erciyes dağı, Belediye tesislerinde bölge turizmcilerin inde bulunduğu bir toplantıda bizlere Kayaf Federasyonu ve Kayak Turizmi ile ilgili brifing verdi. Vermiş olduğu brifingde özellikle Alkolsüz Kayak Turizmi üzerinde durduklarını, daha önce nasıl faizsiz bankacılığa herkes olmaz derken yaptılarsa, alkolsüz kayak turizmininde gerçekleştireceklerini iletti. Kış turizmi ile ilgili bahsi geçen Yeni İşletmecilik Modelleri büyük ihtimalle bu olsa gerek.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.