100 müşterisi yurt dışında tatilde bulunan Rus tur operatörü iflas etti

100 müşterisi yurt dışında tatilde bulunan Rus tur operatörü iflas etti
Rusya'da bu yıl başlayan tur operatörü iflasları devam ediyor. Son olarak, yaklaşık bin yolcusu tatilde bulunan Atlas Tur'un da faaliyetlerine son verdiği belirtildi.


Rusya Turizm Endüstri Birliği RST Basın Sekreteri İrina Tyurina, “Atlas” turizm şirketi Genel Müdürü Dmitry Smirnov’un yaptığı açıklamalarını gerekçe göstererek,  Petersburg tur operatörünün faaliyetini durdurmasının ardından binlerce turistin mağdur olabileceğini bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tyurina,” Tahminen 1000 kişinin mağdur olacağını düşünüyoruz. Bunlardan bazıları Ağustos –Eylül dönemi için tur paketi, bazıları konaklama bazıları sadece uçak bileti satın aldı. kayıtlar hazırlandıktan sonra satılan tur paketlerin ödenmesi için paranın yetip yetmeyeceği anlaşılacak. Sigorta şirketleri ajanslara para ödemeyecekler, Atlas bu sorunu kendisi çözmeye çalışacak. Şu anda Atlas’ın 100 müşterisi yurtdışında tatilde bulunuyor ancak onların tur paketleri tamamen ödenmiş durumda” diye konuştu.

Hem  Rusya Turizm Endüstri Birliği üyesi hem  Petersburg Turistik Ve Gezi Şirketleri Derneği üyesi hem de yurtdışı turizm alanında faaliyet gösteren tur operatörleri derneği Turpomoş’un üyesi olan Atlas Tur, 1991 yılından beri faaliyet gösteriyordu. (Gazetem.ru)



Bu Haber 26.08.2014 - 11:30:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.