Türk ve Rus yetkililer Soçi'de buluştu, güvenlik önlemlerini görüştü

 Türk ve Rus yetkililer Soçi'de buluştu, güvenlik önlemlerini görüştü
Soçi'deki Dünya Turizm Örgütü ve Rusya Federal Turizm Ajansı’nın ortaklaşa düzenlediği “Mega Etkinliklerin Sürdürebilir Turizmdeki Etkisi” konulu Turizm Bakanları toplantısına katılan Türk Heyeti, önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

 
Beraberindeki  heyet ile Soçi’ye gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan,  konferansın ikinci gününde Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Oleg Safonov ile bir araya geldi.
 
2010 yılından beri iki ülke turizm işbirliğinin değerlendirilmesi ile başlayan görüşmede, Rusya Federal Turizm Ajansı başkanı Safonov, Türk tarafına, Rus turistlerin güvenliğinin sağlanması konusunda alınan önlemlerden ötürü teşekkür etti. Safonov, iki ülke turizm kuruluşları arasında süre gelen yakın ilişkinin kendi döneminde daha da arttırılması için çaba göstereceğini belirtti. Rus başkan, vizelerin kaldırılmasıyla iki ülke arasında artarak devam eden turist akışının daha da iyi hale getirilmesi amacıyla yapılacak ortak etkinliklerinin önemini vurgulayarak, Türk vatandaşlarının da Rusya Federasyonu’nu daha fazla ziyaret etmesi amacıyla Türkiye’de tanıtım faaliyetlerine başlayacaklarını dile getirdi.

ÖZASLAN, GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ANLATTI
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan ise Oleg Safonov’u yeni görevinden dolayı tebrik ederek, ülkemizde Rus turistlerin rahat ve güvenli bir şekilde tatillerini geçirebilmeleri için Kültür ve Turizm Bakanlığı ve diğer kamu kurumlarınca alınan önlemlerden bahsetti.
 
Alınan önlemler sonucunda 2011 yılından itibaren ülkemize her yıl artan bir şekilde gelmeye devam eden Rus vatandaşları ile ilgili Türkiye’de olumsuz bir olay olmadığını belirten Özaslan, bu olumlu durumun Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Rusya Federal Turizm Ajansı arasındaki yakın işbirliğinin  yanı sıra ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile turizm sektörü çalışanlarının özverili çalışmalarının da bir sonucu olduğunu belirtti. 
 
Önümüzdeki dönem Türkiye’de yapılması öngörülen Türkiye-Rusya Turizm Çalışma Grubu toplantısının ayrıntılarının da konuşulduğu görüşme iyi niyet dilekleriyle sona erdi.
 


Bu Haber 17.06.2014 - 12:34:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.