Turizm eğitimcisi adaylarına iş garantili sertifika programı

 Turizm eğitimcisi adaylarına iş garantili sertifika programı
Metrotel Eğitim ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YENİSEM), hizmet sektöründe eğitimciler yetiştirmek üzere konaklama öncelikli sertifika programlarını başlatıyor. Başarılı olan mezunları Türkiye'nin turizm bölgelerindeki tesislerde ve/veya mesleki eğitim merkezlerinde eğitmen olarak çalışma fırsatı bekliyor.


 
 
Metrotel Eğitim ve YENİSEM, profesyonellere yönelik eğitimci yetiştirmek üzere, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek uluslararası geçerliliğe sahip “Turizmde Eğitimcilerin Eğitimi” sertifika programlarını başlatıyor. 16 Mayıs - 6 Ağustos 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan programda başarılı olan mezunlar, hizmet sektöründe gençlerin istihdam edilmesine yönelik meslek edindirme programlarında eğitmen olarak çalışma olanağı bulacak.  
 
Sektörün ihtiyacını karşılayacak

Metrotel Eğitim Kurucu Ortağı Fatoş Özalpay, sertifika programının amacını şöyle özetliyor: “Türkiye çok önemli bir turizm ülkesi ve sektör hızla gelişmekte. Uluslararası oteller ülkemize büyük yatırımlar yapıyor ancak yetişmiş eleman ve elemanları yetiştirecek eğitmen sıkıntısı yaşanıyor. Yeni çıkan yasa gereği eğitimcilerin onaylanmış kurumlardan sertifikalı olmaları zorunluluğu getirildi. Turizmde yönetim deneyimine sahip kişilerin yine bu alanda sertifikalı eğitimciler olmalarını YENİSEM ile birlikte sağlayacağız. Sektörde büyük eksikliğini duyduğumuz nitelikli işgücünü  kazanmak üzere, sertifikalı eğitmenler yetiştirerek işe başlıyoruz.”
 
Modüler sistemle uzmanlaşma seçenekleri sunuluyor

Sertifika programını konuk kabul, yiyecek-içecek ve kat hizmetleri modüllerinden oluştuğunu belirten Özalpay, “Toplamda 3 ay 180 saatten oluşan programın ilk 120 saati temel konular ve mesleki pedagojik formasyon dersleri ile ‘İlk Yardım Eğitimi’ni kapsamaktadır.. Kalan 60 saatlik bölümde ise seçilen modüle göre uzmanlık dersleri verilecek. Dileyenlere küçük bir ücret karşılığı, diğer modülleri de ilerleyen programlarda tamamlama olanağı sunulacak. Katılımcılar ayrıca seçtikleri modüllere göre yine isteğe bağlı olarak alanında uzman eğitmenlerden; ISO22000, Bilgisayarlı İşletme Yönetim Sistemleri gibi sektörel sertifikaları da alabilecekler. Gururla söyleyebilirim ki YENİSEM ile birlikte, geleneksel Türk misafirperverliğimizi profesyonel ortamda daha iyi bir geleceğe taşıyacak ve turizmin yarınlarını inşa edecek, gençleri yetiştirecek eğitmenlere yönelik yoğunlaştırılmış bir sertifika programı hazırladık” dedi.
 
Katılımcılarda aranan özellikler:

Sektörde minumum 5 yıl (bunun 2 yılı denetçi/yönetici olarak) çalışmış olmak.
Upper intermediate seviyesinde İngilizce bilmek.
En az lise mezunu olmak.
 


Bu Haber 27.04.2011 - 20:23:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.