TripAdvisor’da bu da oldu: Olmayan restoran nasıl yüksek rayting aldı?

 TripAdvisor’da bu da oldu: Olmayan restoran nasıl yüksek rayting aldı?
Daha önce sürekli olarak sahte yorum ve reytinglerle gündeme gelen otel değerlendirme sitesi TripAdvisor, bu sefer de olmayan bir restoranın aldığı yüksek reyting ile gündemde.

 
Dünyanın en büyük otel değerlendirme sitesi TriapAdvisor’un başı, olmayan bir restoranın sitede yüksek rayting alması yüzünden dertte. Olay, işletmelerin misafir sayısından fiyatlarına kadar pek çok konuda oldukça belirleyici bir konuma gelen TripAdvisor’daki içeriklerin güvenilirliğini bir kez daha tartışmaya açtı.
 
Olay oldukça enteresan. Oscar’s in Brixham adlı bir restoran ilk olarak mayıs ayında TripAdvisor’da görülmeye başlandı. Kısa sürede “yorumculardan” çok parlak övgüler ve puanlar alan bu olmayan restoran, TripAdvisor’da, İngiltere’nin Devon bölgesindeki en popüler 37’inci restoran haline geldi.
 
En son ayın 20’sinde ve 23’ünde yorumlar alan bu restoranın aslında hiç var olmadığı anlaşılmış. Konuyla ilgili olarak Telegraph Travel muhabirlerinin TripAdvisor’u aramasıyla da söz konusu restoran yayından kaldırılmış. Online mecrada şirketlerin ve kişilerin itibarını koruma alanında faaliyet gösteren KwikChex yetkilileri ise TripAdvisor’daki ilan, pauanlama ve yorumların güvenilirliğinin tartışmalı olduğunu belirtiyorlar. Yapılan değerlendirmelerde, olmayan bir restoranın iki ay boyunca yüksek reyting alarak sitede yayında kalmasının TripAdvisor sisteminin dolandırıcılık ve sahtecilik konusundaki zayıflığının göstergesi olduğu belirtiliyor.
 


Bu Haber 25.07.2013 - 16:37:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.