Teztour yöneticileri anlattı: Hedef 2013 yılındaki sayımızı korumak

 Teztour yöneticileri anlattı: Hedef 2013 yılındaki sayımızı korumak
Teztour yöneticileri, 2014 sezonu öncesi bir basın toplantısı yaparak, yeni projeleri ve pazarlara ilişkin beklentilerini açıkladı.

  
Eda Özsoy – Turizm Güncel – Antalya
 
Teztour’un sezon öncesi değerlendirme toplantısı, Antalya’da yapıldı. Toplantıya Genel Müdür Yardımcıları Seyfi İmamoğlu, Yusuf Öztürk, Levent Mutlu, Ferhan Yılmaz, İç Pazar Müdürü Enver Murad ile Kontrat Müdürü Fatoş Yürür katıldı.

Toplantıda konuşan Seyfi İmamoğlu, Teztour’un 2014 yılında 13 tane fuara katıldıklarını anlattı.

Teztour’un tur operatörlerinin yanı sıra otelcilik, inşaat ve havayolu alanlarında faaliyet gösterdiğini anımsatan İmamoğlu, 80 ofisleri olduğunu söyledi. Dünya genelinde 2012 yılında 1 milyon 890 bin kişiye seyahat etme imkanı tanıdığını belirten İmamoğlu, 2013 yılında bu rakamın 2 milyon kişiyi aştığını kaydetti.
 
HEDEF, 2013 YILINDAKİ SAYIMIZI KORUMAK
 
2014 yılındaki hedeflerinin en az 2013 yılındaki rakamları korumak olduğunu kaydeden İmamoğlu, "Antalya’da 2005 yılından bu yana, ATSO’nun en yüksek döviz girdisi sağlayan seyahat acentesi dalında bir numarayız. Bodrum’da Amara Bodrum açılıyor. Yeni bir markamız daha var; Jeans Club.." dedi. Sektörde 20'nci yıllarını geride bıraktıkları için bu yılın kendileri son derece özel bir yıl olduğunu ifade eden İmamoğlu, 20'nci yıl anısına İzmir Bozdağ'da 5 bin fidanlık bir hatıra ormanı oluşturduklarını açıkladı. İmamoğlu, "Geçen yıl Antalya’ya 11 milyon misafir geldi. Bunun yüzde 8’i Teztour tarafından gerçekleştirildi. Bunu 10 ülkeyle sınırlandırdığımızda bu oran, yüzde 21’e yaklaşıyor. Teztour'un cirosu ise 2 milyar doları aştı" değerlendirmesini yaptı.
 
RUSYA, GEÇEN YILKİ SAYILARI YAKALAR
 
İmamoğlu, Ukrayna'da yaşanan olaylar nedeniyle bir durgunluk yaşandığınıın altını çizerek, bu konudaki görüşlerini şöyle aktardı

GECELEME KONUSUNDA SIKINTI YAŞANABİLİR
 
“Bu konuda çok olumsuz değiliz. Ukrayna’da bazı sıkıntılar olabilir. Rusya ise en az geçen yılki sayıları yakalar. En kötüsü, geçen yılki sayı olacaktır. Teztour'un geceleme sayısı bakımından bir sorun yok ancak geceleme konusunda sıkıntılar yaşanabilir Antalya genelinde. Benim endişem genelde yatak kapasiteleri arttığı için fiyatların düştüğü algılanıyor. Fakat sırf bahane yatak sayısı olamaz. Müşteri konaklamasının düşmesi de bir etken olabilir"

 
BİRBİRİMİZDEN ÇALARSAK TÜRKİYE KAYBEDER
 
İmamoğlu, Rus pazarında 500 bin paks hedefleyen tur operatörlerinin bulunduğunu hatırlatan bir gazeteciye ise “Bizim BDT pazarında sürekli bir artışımız var. Türkiye’ye her zaman yeni oyuncular girebilir. Tecrübelerimizden yola çıkarak, yeni oyuncuların bizi etkilemeyceğini düşünüyoruz. Tur operatörleri birbrinden yolcu çalarsa burada kaybeden taraf Türkiye olur. Umarım yeni 500 bin müşteri gelir, herkes hak ettiği payı alır.” şeklinde yanıt verdi.

AB'nin vize kolaylığı sağlaması nedeniyle bu ülkelere dönük paks sayılarının arttığını belirten İmamoğlu, Mısır ile ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı:

MISIR TÜRKİYE'NİN RAKİBİ
 
"Mısır'dan misafirin çok kolay vazgeçebileceğini sanmıyoruz. Mısır yine Rusya'dan aynı paxı yakalayacaktır. Tarihi, kültürü ve Kızıldenizi ile önemli bir destinasyon. Burada sezon 12 ay ve bizim rakip olarak algılamamız gereken bir tatil yeri. Avrupa Birliği ülkeleri Ruslara vize kolaylığı sağlayarak pax sayısını artırdılar. Bunun devam edeceğini düşünüyorum."
 
FERHAN YILMAZ; HAZİRAN SONUNA DOĞRU HAREKETLENEBİLİR
 
Ferhan Yılmaz ise Ukrayna pazarıyla ilgili “25 mayıs tarihinde yapılacak seçimlere kadar sağlıklı bir bilgi verileceğini düşünmüyorum. Şu anda bir bekleme durumu var. Eğer ki seçimlerden sonra her şey olumlu giderse haziran sonlarına doğru Ukrayna pazarı hareketlenebilir ancak 2013 rakamlarını beklemek çok iyimser olur” yorumunda bulundu. Yılmaz, Kırım’ın uzun vadede Türkiye’nin rakibi olmayacağını da belirtti.
 
Otelcilik alanındaki çalışmalarla ilgili de bilgi veren Yılmaz, şehir ve resort otelcilik anlamında yeni otel işletmeleriyle ilgili görüşmelerin sürdürüldüğünü açıkladı. Yılmaz, "Amara markasının kendi hazırladığı bir hizmet standartı var. Bu standart doğrultusunda isim hakkını vereceğiz" dedi. 
 
 ENVER MURAD: İÇ PAZARDA 75 BİN PAKS HEDEFLİYORUZ
 
Teztour İç Pazar sorumlusu Enver Murad ise iç pazara ilişkin beklentilerini şu şekilde ifade etti:

"Biz 2011'de 40 bin civarında bir yolcu sayısına ulaştık. 2013 yılında 65 bin paks yaptık. 2014 için 75 bin paks hedefliyoruz. İç pazarda yavaş yavaş büyümeyi tercih ediyoruz. Biz agresif tutumdan ziyade, ticari beklentilerimiz doğrultusunda istikrarlı büyümeyi tercih ediyoruz. Hedef, pazardaki yerimizi sürekli koruyarak ilerlemek."
 
İÇ PAZARDA SON DAKİKAYA KALINABİLİR
 
"Bu yıl Türkiye’de erken rezervasyon çok iyi başladı. Seçimlerden önce çok iyiydi ortam. Ancak şubat 10 itibariyle satışlarda bir azalma oldu ancak yine beklentilerin altına düşmedik. Minimum yüzde 20 artış diyoruz, belki de daha hızlı bir şekilde büyüyeceğiz. İç pazarda bu yıl biraz daha son dakikaya kalınacağını düşünüyorum. Her ülkede olduğu gibi belli hizmet standartlarımız var. Bu pazarda yavaş yavaş büyüyeceğiz."
 
 


Bu Haber 16.04.2014 - 12:08:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Abdullah Maviler 18.04.2014 - 09:41

    Başarılarınızın devamını dilerim.

  • Bilen Birisi 17.04.2014 - 04:53

    Sektörün içinden birisi olarak bana bu basın açıklaması gerçeklerden baya uzak geldi. Her şeyden önce böyle bir kritik dönemde şirket ortaklarından bir açıklama beklenirdi. Ancak kenileri bu fotoğraf karesinde yer almayı pek tercih etmemişler. Basın açıklamasında çok söylenen bir şey yok, eskiden yapılan işler tekrarlanıyor, zaten fotoğraflardaki yüz ifadelerinden de belli oluyor. Tez Tour son zamanlarda çok kan kaybetti. Geçen Ağustos ayında Mısır karışınca Tez Tour koltuk kapasitesine erken müdahale etmeyip baya bi zarar etti. Sezon sonunda Transaero ile anlaşmasını yenileyemeyince 2. sınıf taşıyıcılarla yolcuları taşımaya başlayıp prestij de kaybetti. Tayland destinasyonu desen o da çok parlak geçmedi. Türkiyede kızışan Biblioglobus rekabeti malum. Kristal Grubu Biblioya geçti. Tüm bunlara şimdi bir de Ukrayna ekleni. Tek yetkili uçtuğu Dnepropetrovskda uçuş kapasitesi neredeyse sıfıra düştü. Rusya pazarı hala belirsiz. Bu sezona ertelenen piyasa borçları ve yüklü kredi maliyetleri malum. Tüm bu faktörlere rağmen 2013teki rakamı getirebilirler ise bravo vallahi.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.