Otelciler, Avrupa pazarının nabzını istatistiklerle anlık takip edebilecek

 Otelciler, Avrupa pazarının nabzını istatistiklerle anlık takip edebilecek
AmonRa Yazılım ve GIATA, çok önemli bir işbirliğine imza atarak, Avrupa pazarının en erken ortaya çıkan istatistiklerini turizm sektörünün hizmetine sunma projesini tamamladı.

 
Geleneksel tur operatörleri sistemleri dahil, pazardaki tüm rezervasyon sistemlerinde otellere olan ilgiliyi gösteren Market Stats, sektörün eğilimlerini gözlemlemenize olanak tanıyor. Tüm rezervasyon sistemlerinin  ve seyahat portallarının yanı sıra, seyahat acenteleri ve öne çıkan GDS/CRS sistemlerinden de veriler toplanarak profesyonellerin kendi otellerine ve rakiplerine olan talebi takip edebilmesi sağlanıyor.
 
ON BİNLERCE VERİ
GM dergisine konuşan AmonRa Yazılım Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Burkay Bozkurt, dünya çapında bir benzeri bulunmayan projeyi sektörün hizmetine sunmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, projenin önemini şu şekilde vurguladı: “Dünyanın bir numaralı otel içerik sağlayıcısı olan GIATA bu verileri, 20.000 civarı seyahat acentası, hemen tüm orta Avrupa merkezli CRS sistemleri (Peakwork, Traffics, Travel-IT, Traveltainment,...), Rezervasyon dağıtım sistemleri (Amadeus, Sabre, Worldspan, Galileo),  Seyahat portalları (Expedia, lastminute.com,...) ve  Tur operatörlerinden toplarken, AmonRa Yazılım olarak biz de geliştirdiğimiz web teknolojileri sayesinde bu istatistikleri zaman ve mekan bağımsız olarak hemen her yerden kolaylıkla kullanılabilir hale getirdik.”
 
HIZLI VE KOLAY ANALİZ
Geçmiş 10 yıllık verinin çok kolay ve hızlı bir şekilde analiz edilmesine olanak sağlayan Market Stats, ülke, destinasyon ve şehir bazlı karşılaştırmaların yanında, profesyonellerin tesisleri ile ilgili pazardaki tüm katalogları ve içeriğindeki görselleri, tanıtım metinlerini ve video klipleri de görebilmesi gibi eşsiz imkanlar sunuyor. Burkay Bozkurt, açıklamasına şu şekilde devam etti:

RAKİP ÜLKELERLE KARŞILAŞTIRMA

 “Şunu takdir edersiniz ki, oteliniz ile ilgili analizleri yaparken, Türkiye - İspanya veya Antalya - Mallorca v.b. karşılaştırmalar da yapabiliyorsunuz. Veya Belek - Side - Kundu gibi belde düzeyine kadar pazardaki ilgiyi ve meydana gelen değişimleri dönemsel olarak karşılaştırarak büyük resme bakma imkanını yakalabiyorsunuz.
Diğer yandan günümüzde en erken verilerin, rezervasyonlar gerçekleştikten sonra geldiğini düşünürsek, Market Stats, bambaşka bir pencere açarak, gelecek olan rezervasyonlara dair son derecede gerçekçi bir tahminde bulunmaya imkan tanıyor. Bu yönü ile tartışmasız bir şekilde, pazarın en erken istatistiklerini sunduğumuzu rahatlıkla belirtebiliriz.’’ 
 
Burkay Bozkurt, son olarak, AmonRa Yazılım ve GIATA olarak, ITB 2014 Berlin Fuarında, Salon 5.1 / 100 nolu standda Market Stats’ın dünya çapındaki lansmanını yapacaklarını belirtti. 
 


Bu Haber 03.03.2014 - 18:04:30 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • NFE 03.03.2014 - 06:19

    Tebrikler

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.