Didim, yeni tahsislerle hak ettiği yere gelmek istiyor

 Didim, yeni tahsislerle hak ettiği yere gelmek istiyor
Venosa Beach Resort Spa Genel Müdürü Murat Üner ile Palm Wings Genel Müdürü Ercüment Alkaner hem tesislerini anlattı hem de Didim’deki turizm potansiyelini değerlendirdi.


Eda Özsoy - Turizm Güncel

 
Venosa Beach Resort Spa Genel Müdürü Murat Üner, otelin 2011 yılında açıldığını ve 340 odalarının bulunduğunu anlattı. Üç yıldan beri hızlı bir şekilde ivme göstererek yükseldiklerini ifade eden Üner, dolulukların yüzde 80’in üzerinde olduğunu bildirdi. Didim’in Turizm Bakanlığı tarafından pilot bölge seçildiğini bildiren Üner, bölgenin gelişmesi için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi. 
Didim’deki yatak kapasitesinin 10 bin civarında olduğunu anlatan Üner, bölgeye destek verilmesini istedi. 
 
 
Palm Wings Genel Müdürü Ercüment Alkaner ise 2008 yılından bu yana faaliyet gösteren tesiste 
bin 250 kişilik yatak kapasiteleri olduğunu söyledi. Didim’in şu anda gelişmeye ve destinasyon olmaya ihtiyacı olduğunu belirten Alkaner, konuşmasını şöyle sürdürdü:

DİDİM TURİZME AÇ VAZİYETTE
 
“Didim’de yeni tahsisler var. Barut ve Asteria gruplarının tahsis aldıklarını biliyoruz. Bunları bekliyoruz. Ayrıca Didim Turizm Derneği”nin ikinci başkanıyım. Burada tahsis bekleyen araziler var. Bunların şu anda dağılmasını bekliyoruz. Didim, sahilleri boş ve temiz tek bölge olarak kalmış. 
 
Didim’in turizmde iyi yollara çıkacağına inanıyorum. Didim’in havasının yanında tarihsel yönleri de var. Bölge biraz geri kalmış. Buna da kimse el vermemiş. Peninsula Tour’un sahibi Teyfik bey, buraya ciddi yatırımlar yaptı. Didim turizme aç vaziyette, çok da müsait bir pozisyonda. Umarız gelecekte hak ettiği yeri bulacaktır.” 
 


Bu Haber 11.04.2014 - 10:16:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.