Antalya sahillerinde kaçak yapı denetimi başladı

 Antalya sahillerinde kaçak yapı denetimi başladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bodrum'da yaptığı denetimle başlayan süreç Antalya'ya kadar uzandı. Antalya sahillerinde denetimler başladı. Denetimlerin ardından yıkımların yapılması bekleniyor.


Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yusuf Kadı, kıyı denetimleriyle ilgili 6 ekip oluşturduklarını ve denetimlerin 20 Eylül Cuma günü itibariyle başladığını açıkladı. Kadı, "2 ay içerisinde 640 kilometrelik sahil bandı tamamen denetlenecek" diye konuştu.

İlçe ilçe tüm sahilin taranacağını ve uygunsuz yapıların tespit edileceğini anlatan Kadı, "İlk 50 metrede taşınabilir, takılıp-sökülebilir yapılar serbest. İkinci 50 metrede ise günübirlik yapılar serbest. Bunun dışındaki yapılar yasak. Uygunsuz yapıların tamamı yıkılacak" dedi.

Kadı, yapılan denetimlerin turizm göz önünde bulundurularak özenle yapıldığını belirterek, "Ellerinde GPS cihazlarıyla ölçüm yapıyorlar, turistlere herhangi bir rahatsızlık vermeden denetim yapılıyor" dedi. Yusuf Kadı, yıkımların gelecek yıl turizm sezonundan önce tamamlanmasını hedeflediklerini ve bunun için yoğun bir çaba sarfettiklerini söyledi. (Sabah)


Bu Haber 26.09.2013 - 11:49:51 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.