Utanç tablosu: 115 çocuk hamile çıktı

İSTANBUL Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 5 aylık süreçte gelen, yaşları 18’in altında 39’u Suriyeli 115 çocuğun hamile olduğu saptandı. Bu kayıtların 'zorunlu' olmasına karşın polise bildirilmediğini saptayıp hazırladığı tutanakla durumu savcılığa bildiren hastane görevlisi hakkında inceleme başlatıldı ve görev yeri iki kez değiştirildi. Hastanenin üst düzey bir yetkilisi, hurriyet.com.tr’nin sorusu üzerine, konu ile ilgili bir ihmal olmadığı bilgisini aldığını, ancak raporu görmediğini söyledi.


Hastanede altı yıldır görev yapan Ş.İ.N., 18 yaşından küçük çocuklara ilişkin bilgilerin adli birimlere ulaştırılmasının zorunluyken, 1 Temmuz 2001 doğumlu bir çocuğun hamileliğiyle ilişkin kayıtlara hastane sisteminde ve sosyal hizmet biriminde tutulmadığını fark etti. Ş.İ.N., hastanede psikolog olarak çalışan I.Ö. ile birlikte bu durumu tutanak altına aldı.
Türkiyeyi sarsacak utanç listesi

5 AY İÇİNDE 115 HAMİLE ÇOCUK

Ş.İ.N., daha sonra hastaneye 1 Ocak 2017- 9 Mayıs 2017 tarihleri arasında gelen 115 çocuğa ilişkin kayıtlar tek-tek inceledi. Kayıtlara göre, hamile oldukları tespit edilen 115 çocuktan 77’sinin 15 yaşın üstünde, 38 çocuğun 15 yaşından önce hamile kaldıkları anlaşıldı. 15 yaşın altındaki hamileliklerde rıza aranmaksızın çocuğun cinsel istismarı kapsamında olduğu belirtilen 12 Haziran 2017 tarihli tutanak Sosyal Hizmet Uzmanı Ş.İ.N. ve Psikolog I.Ö. tarafından imza altına alındı. Haberin devamı>>>


Bu Haber 17.01.2018 - 19:15:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.