TÜSİAD: Kutuplaşmadan çalışmak istiyoruz

TÜSİAD YİK toplantısında Başkan Erol Bilecik, bugün ‘faizin seviyesi, doların ateşi’ değil Türkiye’nin geleceğinin tartışılması gerektiğini belirterek, “Tepkilerimizi ve iletişimimizi yeniden gözden geçirmeliyiz! Yoksa kaybederiz” dedi.


Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) yılın son Yüksek İstişare Konseyi’ni (YİK) topladı. Başbakan Binali Yıldırım’ın onur konuğu olduğu YİK’te, TÜSİAD üyeleri ekonomiden, eğitime, adalete tüm konulardaki eleştirilerini sıraladı ve “üretimi destekleyen, çağdaş eğitim anlayışı, evrensel kurallara bağlı yargı sitemi ve dünyayla bütünleşmenin önemini kavrayan dış politika içeren yeni bir ekonomik kalkınma öyküsü” istedi. TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, karamsarlığa düşmemek gerektiğini belirterek, “Sevr Antlaşması’nın imzalandığı tarihle Cumhuriyet’in ilanı arasında sadece üç yıl olduğunu hatırlayın. Bu büyük mucizenin sırrı, son yüzyılın en büyük dâhilerinden ve en zeki liderlerinden biri olan Atatürk’ün, ‘Ben hayatımın hiçbir anında karamsarlık nedir tanımadım’ sözlerinde yatıyor” dedi.

ZARRAB SARSIYOR
Konuşmasında ABD’de görülen Zarrab davasına da değinen Bilecik, Zarrab’ın açıklamalarının bir kısmının Türkiye’yi derinden sarstığını belirtti. İran devleti adına çalıştığı anlaşılan bu kişinin yargılanmasının elde fırsat varken Türk yargısı tarafından gerçekleştirilemediğini kaydeden Bilecik, “Bizim açımızdan hayıflanılması gereken en önemli nokta budur. Bu yaşananlar, kamuoyuna bir şeyi kesin olarak göstermiştir. O da, her zaman ısrarla vurguladığımız hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığının önemidir” dedi.

Dış politikada ise son zamanlarda “yalnız” ve “çatışmacı” bir görüntü sergilendiğini vurgulayan Bilecik, şöyle devam etti: “İçeride hukuk sistemi ve yargı mekanizmamızda kaygı ve şüphe yaratan bir tablo var. OHAL döneminde maalesef aleyhimizde kuvvetlendi. 21.yüzyıl Türkiye’si, tutuklu gazeteci, siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum temsilcileri ile anılan bir ülke olmamalı. Terörle mücadelede hiçbir taviz vermeden, OHAL uygulamasının gözden geçirilerek, Türkiye’nin hızla normale dönmesi gerektiğine inandığımı paylaşmak isterim. Fransa’da OHAL’in kalkması sürecinde uygulanan yapıya bakmamız gerekir.” Haberin devamı>>>


Bu Haber 08.12.2017 - 14:38:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.