Şimşek: Enflasyonda tek hane zor!

Türk Lirası’nda yaşanan hızlı değer kaybının enflasyonun tek haneye inmesini geciktirdiğini dile getiren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, lirada çok ciddi değer kazancı olmazsa da kısa vadede zor göründüğünü vurguladı.


Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türk Lirası’ndaki değer kaybının enflasyonun tek haneye inmesini geciktirdiğini belirterek, “Biz lirada bu kadar hızlı değer kaybı öngörmüyorduk. Burada temel sorun lira. Liradaki hızlı değer kaybı enflasyonun tek haneye inmesini geciktirdi, öteledi. Tek hane, kur nedeniyle şu anda ilk çeyrek için mümkün olmadı. Lirada çok ciddi değer kazanma söz konusu olmazsa kısa vadede zor görünüyor” dedi.

Şimşek, NTV’de katıldığı programda soruları yanıtladı. Şimşek, piyasaların erken seçim kararına olumlu baktığını kaydederek “Neden? Birincisi belirsizlik azalacak, ikincisi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğimiz için Türkiye’nin önü açık, üçüncüsü tabii ki reformların tekrar hızlı şekilde gündeme alınması var olan sorunların çözülmesine fırsat sunuyor. O nedenle yatırımcılardan ciddi bir kaynak akışı olmaya başladı” dedi. Haberin devamı>>>


Bu Haber 01.05.2018 - 12:38:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.