Mısır medyasından Türkiye iddiası

Mısır medyası dün gözaltına alınan 29 kişinin ardından komplo teorileriyle akıllara ziyan iddialar ortaya koydu. Çıkan iddialara göre Türkiye Mısır'da iktidarı devirmek için plan yapıyor.


Mısır'da, "Türkiye adına casusluk yaptıkları" iddiasıyla gözaltına alınan 29 kişiyle ilgili haberler ülke medyasında geniş yer buldu. Gözaltılarla ilgili onlarca komplo teorisi üretilen Mısır'da akıllara zarar iddialar ortaya atıldı.

Mısır'ın resmi haber ajansı MENA, ülke istihbaratına dayandırdığı dünkü haberinde 29 kişinin "Katar tarafından finanse edildiği, talimatları da Türk istihbaratından aldığını" iddia etmişti.

Bu kişilere yönelik suçlamalar arasında, "ülkenin ulusal çıkarlarına zarar verme, "terör örgütüne üyelik", "lisanssız uluslararası telefon görüşmeleri yapma" ve "para aklama" da var.

BBC İzleme Servisi, gözaltıların Mısır basınında ve televizyonlarında nasıl görüldüğünü derledi:
Özel El Wafd gazetesi, "Erdoğan Mısır'ı gizlice gözetliyor" başlığı atarken, resmi yayın organlarından Rose el-Youssef, "Mısır istihbaratı, Müslüman Kardeşlerin Türkiye için çalışan en büyük casusluk şebekesini gözaltına aldı" diyor.

Mısır'ın bir diğer resmi yayın organı El Ahramise "Ankara, Mısır devletine zarar verip iktidarı ele geçirmek için Müslüman Kardeşler ile ortak plan yaptı" ifadesini kullanıyor. Haberin devamı>>>


Bu Haber 24.11.2017 - 10:02:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.