Metro saldırganının kimliği belirlendi

Rus haber ajansları, güvenlik kamerası görüntülerinde belirlenen saldırganların kimliklerinin belirlendiğini bildiriyor.


Rusya'nın en büyük ikinci kenti St. Petersburg'da 11 can kaybına yol açan terör saldırılarının ardından, saldırganlardan birinin ismi açıklandı. Kırgızistan gizli servisi, 1995 doğumlu Ekbercan Celilov'un saldırıyı düzenlediğini duyurdu.

Celilov'un fotoğrafları İngiliz basını tarafından yayınlanmıştı ancak Kazakistan doğumlu olduğu belirtilmişti.

Rus medyasına bugün yansıyan haberlerde ise, dün akşamüstü güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkan şüphelinin yanında bir de kadın olduğu belirtiliyor. TASS haber ajansına göre, Orta Asyalı bir erkek ve bir kadının saldırıyı düzenlediği doğrulandı. Haber ajansına konuşan bir güvenlik kaynağı, "Polisin gözüne kamera kayıtlarını izlerken takıldılar. Kimlikleri belirlendi" dedi.

Interfax haber ajansı ise, cihatçı örgütlerle bağlantısı bulunan bir saldırganın kendini havaya uçurduğunu aktardı.

Olağan şüpheli IŞİD

Saldırıyı henüz üstlenen yok ancak olağan şüpheli terör örgütü IŞİD. IŞİD, Moskova yönetiminin Suriye'deki operasyonları nedeniyle üyelerine Rusya'ya saldırmaları çağrısında bulunmuştu. Ayrıca, örgütün iki hafta önce bastırdığı bir afişte 'Rusya'yı yakacağız' ifadeleri yer almıştı. Kaynak: Milliyet


Bu Haber 04.04.2017 - 09:41:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.