İnşaat şirketi 1000 aileyi mağdur etti

Fikirtepe’de yaklaşık 1000 aile kentsel dönüşüm mağduru oldu. 2011‘de el sıkıştıkları Selimoğlu İnşaat’ı dizi sektöründen de tanınan Pana Yapı satın aldı. Vatandaşın eski evleri yıkılsa da yenisi bir türlü yapılamadı. 2 şantiyesinde işleri duran Pana Yapı, ‘finansman sorunlarım var’ derken, vatandaş ‘sokakta kaldık, yardım edin’ çağrısında bulunuyor.


İstanbul’da kentsel dönüşüm denilince akla gelen ilk yerlerden biri Kadıköy ilçesine bağlı Fikirtepe.

Dev inşaat şirketine ait projeler durdu Vatandaşlar mağdur oldu6 yıl önce dönüşümün başladığı ilçede teslim edilen işler de var, ağır işleyenler de ve hatta yarım kalanlar da. Bölgenin en son mağdur kitlesi ise Pana Yapı ile anlaşanlar oldu. Hak sahipleri 2011’de anlaşma yaptı, 2016’da evlerini boşalttı. Eski evler yıkıldı, yenisi beklenirken şantiyede işler durdu. Firmadan kira yardımı da alamayan hak sahipleri mağdur oldu. Üstelik hak sahiplerinin yanı sıra projeden ev alan tüketicilerin de hayalleri yarım kaldı. Yaklaşık 1000 aile, dizi film sektöründen sonra inşaat sektörüne giren Pana Yapı’nın işleri yoluna sokmasını bekliyor.

Dönüşümzedeler dün mağduriyetlerini anlatmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü’ne gitti, dilekçe verdi. Pana Yapı mağdurları ile dün Fikirtepe’de bir araya geldik, yaşadıklarını dinledik. Haberin devamı>>>


Bu Haber 13.02.2018 - 08:48:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.