İmar planını değiştirip parkı imara açtılar

ESKİ İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eylül ayında veto ettiği 5 imar dosyası, virgülüne dahi dokunulmadan yeniden İBB Meclisi’ne getirilip oy çokluğuyla kabul edildikten 2 gün sonra istifa etmişti. O dosyalardan Kartal Soğanlı’daki bir parkı imara açan plan değişikliğini, CHP’nin itirazı üzerine, bir kez daha görüşen İBB Meclisi üçüncü kez onayladı.


İBB Meclisi, 21 Haziran 2017 tarihli kararıyla, Kartal’da, şahıs mülkiyetinde olan 2 bin 414 metrekarelik bir parselin, “Park Alanı” fonksiyonunu iptal edip, konut ve ticaret alanına almıştı. CHP, askıya çıkarılan plan değişikliğine itirazda bulundu. İtiraz dilekçesinde, plan müellifinin Kartal Belediye Meclis Üyesi olmasının kamu vicdanının yaralayacağı gerekçesiyle, plan değişikliği kararın iptal edilip, kamu yararı taşıyan park alanına geri getirilmesi istendi.

Prosedür gereği, söz konusu itirazlar, bu ay İBB Meclisi’nde görüşüldü. Konuyu değerlendiren İmar ve Bayındırlık Komisyonu, söz konusu parselin, “Satın alındığı tarihte konut alanında kaldığı görüldüğü” gerekçesiyle, Planlama Müdürlüğü tarafından bu doğrultuda yapılan planı uygun görüp, bir kez daha karara bağladı. Haberin devamı>>>


Bu Haber 18.01.2018 - 08:43:33 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.