Her 5 çiftten 3’ü ortak bütçe tutuyor

ING Bank’ın her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği ING Uluslararası Tasarruf Araştırması açıklandı. IPSOS tarafından 15 ülkede gerçekleştirilen araştırmaya göre, Türkiye’de çiftlerin yüzde 59’u yani her 5 çiftten 3’ü, kazancını birlikte yönetmeyi tercih ediyor.

ING Bank’ın insanların harcama, birikim, yatırım ve para hakkındaki hislerini daha iyi anlamlandırmak amacıyla yürüttüğü ING Uluslararası Tasarruf Araştırması’na göre Türkiye’de çiftler kazançlarını birlikte yönetmeyi ve birlikte birikim yapmayı tercih ediyor.

Her yıl IPSOS tarafından 15 ülkede gerçekleştirilen ING Uluslararası Tasarruf Araştırması için Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Polonya, Romanya, İspanya, Türkiye, Birleşik Krallık, Amerika ve Avusturalya’dan toplamda yaklaşık 15 bin kişi ile görüşülüyor.

Yayınlanan son sonuçlara göre; Amerikalı çiftlerin yüzde 65’i,Avustralyalı çiftlerin yüzde 61’i, Avrupalı çiftlerin ise yüzde 53’ü kazançlarını birlikte yönetiyor ve birlikte birikim yapıyor. Türkiye ise bu konuda yüzde 59’luk bir oranla Avrupa ortalamasının üzerinde ve 13 Avrupa ülkesi arasında 4. sırada yer alıyor. Yani Türkiye’de her 5 çiftten 3’ünün kazanç ve harcamaları ortak yönetiliyor ve bu durum ilişkilerini de olumlu yönde etkiliyor. Türkiye’de her 10 çiftten 7’si ortak bütçe yönetiminin ve para hakkında konuşmanın ilişkilerini ve finansal durumlarını güçlendirdiğini belirtiyor. Haberin devamı>>>


Bu Haber 05.05.2018 - 11:47:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.