Hayati Yazıcı: Almanya çark eder

Ankara Sohbetleri’nin konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Almanya’nın Türkiye’ye karşı tavrının bu ülkenin iç siyasetiyle de ilgili olduğunu belirterek, “Sürdürülebilir değil. Bugün söylersin, yarın ayağına takılır” dedi.


AK Parti’nin siyasi ve hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, seçimlerin Anayasa’da öngörüldüğü gibi 2019 yılında yapılacağını belirterek, kesinlikle bir erken seçim koşulunun bulunmadığını söyledi. FETÖ ile mücadele kapsamında TMSF’nin kayyım olarak atandığı şirketlerdeki yöneticilerin basiretli tüccar gibi davranmasını umduğunu belirten Yazıcı, OHAL’in de ancak gerektirdiği şartların ortadan kalkmasıyla son bulacağını kaydetti. Yazıcı, Almanya’nın son dönemdeki tavırlarının ise sürdürülebilir olmadığını söyledi. Ankara Sohbetleri’ne konuk olan Hayatı Yazıcı, Ankara Temsilcimiz Ferit B. Parlak’ın sorularını cevaplandırdı.

Gerçekleştirilen kabine değişikliğini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Anayasa değişikliğinden sonra Bakanlar Kurulu’nda da değişiklik beklentisi oluşmuştu. Cumhurbaşkanımızın yeniden partinin başına geçmesi ardından, partide MKYK belirlendi, bu MKYK içinden MYK oluşturuldu. Türk siyasetinde bir gelenek vardır. Keskin değişimlerin olduğu süreçlerde kabinede de değişiklik beklenir. Bu tıpkı tansiyon gibiydi, beklentiler, çıktı, indi ve nihayetinde gerçekleşti. Bunu bir nöbet değişikliği olarak ele almak lazım. Zaten bu dönemde herkesten çalışma bekleniyor.

Biz siyaseti gönüllü olarak icra ediyoruz, gönüllü olarak geldiğimiz yerlerin hakkını da vermekle yükümlüyüz. Kapasitemiz, becerimiz neyse onu tamamen kullanmak durumundayız. Bu konuda bizi denetleyenler beklenti içinde olması da çok doğaldır. Ancak bu değişikliği ‘gidenler beceremedi, gelenler becerecek’ diye değerlendirmiyoruz. Olayları yeni bir göz görmüş olacak. değişiklik, Türkiye’yi hedeflediğimiz yerlere güçlü şekilde taşımak için gerçekleştirildi ve bu yapılırken, bölgeler gözetildi.

 Son dönemlerde kulislerde erken seçim konuşulmaya başlandı. Herhangi bir erken seçim ihtimali var mı sizce?

Seçim kesinlikle erken olmaz, zamanında olur. Seçimi gerekli kılan herhangi bir sebep yok. Biz genel hatlar itibarıyla erken seçimlere veya öne alınmış seçimlere karşıyız. Seçimler bir takvime bağlı olarak yapılır, sürelidir. Zaruret olmadıkça takvim dışına çıkılmaz, zorlayan koşullar oluşmadıkça erken seçim yapmadık. Bugün de seçime zorlayacak bir koşul görmüyorum. Türkiye 2019’da olağan seçim sürecine hep birlikte taşıyacağız. Haberin devamı>>>


Bu Haber 24.07.2017 - 11:14:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.