Çiftlikbank olayında yeni gelişmeler

Saadet zinciri yapılanması ‘Çiftlik Bank’ ile ilgili sular durulmuyor. 511 milyon lira para toplayan Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’ın Uruguay’a kaçtığı belirtilirken, dün teslim olan eşi Sıla Aydın ve evinde gözaltına alınan şirketin yönetim kurulu üyesi Cemal Çolak tutuklandı. Kayınpeder Hakan Soysal’ın ise iki ay önce yeni bir şirket kurduğu tespit edildi.


Türkiye’de farklı versiyonlarıyla devam eden saadet zinciri yapılanmasının sanal ortama taşınmış hali olan ‘Çiftlik Bank’ta sular durulmuyor. İnternette bir oyun ile başlayan ve daha sonra tesisler açarak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) raporuna göre 80 bine yakın kişiden 511 milyon lira toplayan Çiftlik Bank’a yönelik soruşturmalar hız kazandı.

Tekirdağ ve Sakarya’daki tesislere yapılan baskınlarda şirket yetkililerine ulaşılamazken, CEO Mehmet Aydın’ın Uruguay’a kaçarak inşaat işine girdiği belirtiliyor. Sakarya Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı’na dün teslim olan Mehmet Aydın’ın eşi Sıla Aydın ile Üsküdar’daki evinde gözaltına alınan şirketin yönetim kurulu üyesi Cemal Çolak tutuklandı.

Kayınpeder Hakan Soysal’ın da ocak ayında yeni bir şirket kurduğu ortaya çıktı. Sıla Aydın’ın ailesinin gelen tehditler nedeniyle koruma kararı için başvuru yapacağı öğrenildi. Haberin devamı>>>


Bu Haber 15.03.2018 - 09:01:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.