CHP Ataşehir Belediye Başkanı görevden alındı

İçişleri Bakanlığı, Mülkiye Müfettişleri’nin hakkında rapor hazırladığı CHP’li İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi görevden uzaklaştırdı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise CHP MYK'yı olağanüstü olarak saat 12.00'de Ataşehir Belediyesi'nde toplama kararı aldı.


İlgezdi’nin, ‘İmar Kanunu’na muhalefet’, ‘Rüşvet ve yolsuzluk’, ‘Devlet İhale Kanunu’na aykırı hareket’, ‘Haksız mal edinme’, ‘İhaleye fesat karıştırma’ gibi iddialar üzerine görevden alındığı açıklandı. Bakanlık açıklamasında özetle şu iddialar yer aldı:

- İlgezdi’nin, belediye başkanı seçilmeden önce yaptığı işleri seçildikten sonra sonlandırdığı izlenimi verdiği halde, bu işlerine yakın akrabaları, siyaset ve iş ilişkisi içinde bulunduğu kişi ve şirketler aracılığıyla, kendi varlığını gizleyerek devam etmesi. Bu şahıs ve şirketler üzerinden yürütülen faaliyetlerin tamamına yakınının İlgezdi’yle ilişkili ve muvazaalı unsurlar içermesi ve gerektiğinde yeni şirket kurdurularak ya da yakın akrabalarının mevcut şirketlerde yönetim kurulu başkanı olarak görev alması sağlanarak yürütülmesi.

- Yakın akrabalarınca ekonomik durumlarına uygun olmayan şekilde ciddi miktarda gayrimenkul edinilmesi.

- Ataşehir Belediyesi’nin bazı taşınmazlardaki hissesinin satışında ve/veya ihalesinde mevzuata aykırı, belediye başkanının işbirliği içinde olduğu kişiler/firmalar lehine usulsüz işlemler yapılarak belediyenin zararına sebebiyet verilmesi.” Haberin devamı>>>


Bu Haber 09.12.2017 - 09:09:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.