BRICS ülkeleri arasındaki ticaret hacmi 300 milyar doları geçti

BRICS İş Forumu, Çin'in Fujian eyaletine bağlı Xiamen kentinde başladı. Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, forumun açılış konuşmasını yaptı.


BRICS Xiamen İş Forumu, BRICS mekanizmasının kuruluşundan bu yana geçen 10 yılda düzenlenen en büyük iş forumu niteliğinde. Foruma Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı ile BRICS Yeni Kalkınma Bankası'ndan yetkililer dâhil olmak üzere sanayi ve ticaret çevrelerinden binden fazla temsilci katıldı.

Ticaret ve Yatırım, Finansal İşbirliği ve Kalkınma, Bağlanırlık ve Mavi Ekonomi forumun dört ana temasını oluşturuyor.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, yaptığı açılış konuşmasında, BRICS'in 10 yıllık gelişme sürecini ve elde edilen işbirliği tecrübelerini özetledi. Xi, ayrıca BRICS ortaklığının geleceğine dönük beklentilerini de anlattı.

Brezilya Cumhurbaşkanı Michel Temer ile Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma da açılışta birer konuşma yaptı.

BRICS ekonomileri, dünya toplamının yüzde 23'ünü oluşturuyor ve küresel ekonomik büyümeye yüzde 50'lik katkı sağlıyor. BRICS ekonomilerinin 2030 yılına kadar G-7 ekonomilerinin toplamını geçeceği öngörülüyor.

Ticaret 300 Milyar Doları Geçti

BRICS üyesi ülkeler arasında 2016 yılında gerçekleşen ticaret hacminin 300 milyar ABD Doları'na ulaştığı bildirildi.

BRICS ülkelerinin ekonomik büyüklüğü dünya toplamının yüzde 23'ünü oluştururken, bu ülkelerin dünya ekonomisine yaptığı katkı ise yüzde 50'nin üzerine geçmiş bulunuyor.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin oluşturduğu BRICS'in ekonomik büyüklüğünün 2020 yılı itibarıyla dünya toplamının yüzde 25'ine ulaşacağı, 2030 yılına kadar ise G7 ülkelerinin toplamını geçeceği öngörülüyor. Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu 


Bu Haber 03.09.2017 - 18:23:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.