Bitcoin 1oodolar mı olur, 100 bin dolar mı?

"Bitcoin'in 100 dolar olması 100 bin dolar olma ihtimalinden yüksek"


Harvard Ekonomisti Kenneth Rogoff dijital para birimi bitcoin'in 10 yıl içinde 100 dolara düşme ihtimalinin 100 bin dolar olma ihtimalinden daha yüksek olduğunu söyledi.

CNBC'ye konuşan IMF Eski Başekonomisti Rogoff "Temelde bakıldığında bitcoin, kara para aklama ve vergi kaçırma dışında bir işlem aracı olarak çok az kullanılıyor" dedi.

Uzman, hükümetlerin regülasyonlarının fiyatlardaki düşüşü tetikleyeceğini ancak küresel çapta regülasyonlar geliştirmenin zaman alacağını ifade etti. Küresel çapta önlemlere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Rogoff "Ancak eğer ABD ve Çin bu konuda önlem alır Japonya almazsa insanlar bu kez Japonya üzerinden kara para aklamaya devam eder" yorumunu yaptı.

Rogoff hükümetlerin bu konuda hızlı davranmamasının nedeni olarak da para biriminin ardındaki teknolojiyi göstererek "Bu teknolojinin nasıl geliştiğini görmek istiyorlar." dedi.

CoinDesk verilerine göre Bitcoin Asya seansında bu sabah 11,242.61 dolardan işlem gördü. Bitcoin geçen Aralık'ta gördüğü 19 bin dolarlık rekor seviyeden düşüşe geçti ve bu yıl başından beri yaklaşık %16 değer kaybetti. Kaynak: Habertürk



Bu Haber 06.03.2018 - 13:15:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.