Ankaralı müteahhit dolandırıcılıktan tutuklandı

Ankaralı müteahhit Ali Osman Kutanoğlu, Azerbaycanlı üç iş adamını bir milyon 240 bin euro dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı.


Ali Osman Kutanoğlu (41) 2002’de yılında Azerbaycan’da üniversite okuduğu dönemde Azerbaycan’lı iş adamları R.E, Ş.E ve E.F.A tanışmıştı. İddiaya göre, 2015’de Azarbeycanlı iş adamlarına, Ali Ağaoğlu’nun yaptığı daireleri satın alıp tekrar satarak, Almanya’dan lüks araç ticareti yaparak büyük paralar kazanabileceklerini söyledi. Bu tekliflere sıcak bakan iş adamları, Kutanoğlu’yla anlaştı. Kutanoğlu’na belirli aralıklarla bir yıl içinde 1 milyon 240 bin euro para verdiler.

Yine iddialara göre; Ali Osman Kutanoğlu, Azerbeycanlı iş adamlarını anlaştıkları işleri yapacağını söyleyerek uzun süre oyaladı. Aldığı paraları da geri vermeye yanaşmadı. Paralarından umudu kesen iş adamları İstanbul’a gelerek Ali Osman Kutanoğlu hakkında savcılığa dolandırıcılık suçlamasıyla şikayetçi oldular.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı başvuru üzerine soruşturma başlattı. İş adamları ayrıca İnterpol’e de Azerbaycan Adalet Bakanlığı üzerinden başvurdu. İnterpol de Kutanoğlu hakkında arama kararı çıkardı.

Savcılık, olayın araştırılması için Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne talimat verdi. Ali Osman Kutanoğlu, Ankara’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirildi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro’da sorgulanan Kutanoğlu, aldığı paraları kabul etti ancak suçlamayı kabul etmedi. Bazı sorunlar yaşanması nedeniyle projeleri hayata geçiremediğini öne sürdü.

Emniyetteki sorgusunun ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na çıkarılan Ali Osman Kutanoğlu tutuklandı. İnterpol’e de Kutanoğlu’nun yakalandığı ve tutuklandığı bilgisi geçildi. (Hürriyet)


Bu Haber 06.07.2017 - 09:20:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.