Almanya ile yine İncirlik krizi

Türkiye ile Almanya arasında yeni bir İncirlik krizi baş gösterdi. Bazıları Federal Savunma Komisyonu üyesi bir grup Alman milletvekili, İncirlik’te görev yapan Alman askerlerini önümüzdeki hafta ziyaret etmek için girişimde bulundu.


Hürriyet’in edindiği bilgiye göre İncirlik’i ziyaret talebi Ankara’ya ulaştı. Ancak Türkiye, Alman milletvekillerinin İncirlik ziyaretine izin vermedi. Bir yetkili “Ziyarete neden izin verilmediği” sorusuna, “Bu aşamada ziyaret uygun görülmedi” yanıtını vermekle yetindi.

Diplomatik kulislerde, Türkiye’nin İncirlik ziyaretine izin vermeyerek, Almanya’nın FETÖ mensubu olduğu belirtilen NATO kapsamında görev yaparken ‘yurda dön’ çağrısına uymayarak iltica başvurusunda bulunan subayların başvurularının kabul edilmesine misilleme yaptığı konuşuluyor. Almanya İçişleri Bakanlığı, bu hafta içinde ülkeye sığınma başvurusu yapan FETÖ’cü askerlere aileleriyle birlikte iltica başvurularını kabul ettiğini açıklamıştı. Başvuruları kabul edilen 40 subay içinde 3 generalin de olduğu öne sürülüyor. Türkiye’nin İncirlik ziyaretine izin vermemesi nedeniyle Almanya’nın da Suriye sınır hattıyla ilgili havadan erken uyarı ve kontrol uçakları AWACS’ların görev yapmasını engelleyebileceği belirtiliyor.

Türkiye ile Almanya arasında geçen yıl da benzer kriz yaşanmıştı. Ankara ile Berlin arasında gerçekleştirilen birçok temasın ardından geçen sonbaharda önce yanında gazeteci olmadan Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’in ziyaretine onay çıkmış ardından da savunma komisyonu üyesi milletvekilleri İncirlik’i ziyaret edebilmişti.


Bu Haber 14.05.2017 - 10:56:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.