ABD Merkez Bankası faiz arttırdı

ABD Merkez Bankası (Fed) bu gece faiz kararını açıkladı. Fed bugünkü toplantısında beklenildiği gibi gösterge faizini 25 baz puan artırdı.


Uluslararası piyasalar ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısına kilitlenmiş durumdaydı. ABD'de merkez bankası Fed'in karar organı Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) iki gün süren politika toplantısını tamamladı.

Fed Başkanı Janet Yellen'in görevinden ayrılmadan önceki son toplantısında açıklanan faiz oranı 25 baz puan artırılarak, yüzde 1,25-1,50 aralığına yükseltildi. Fed toplantısının ardından, politika yapıcıların 2018 yılında üç kez faiz artırımına gidilmesini öngördüğü belirtildi.

Fed tarafından yapılan açıklamada; "Kasırgalarla ilgili dalgalamaların ortalaması alındığında, istihdam artışı sağlam ve işsizlik oranı daha da düştü," denildi ve enflasyonun kısa vadede Fed'in yüzde 2 olan hedefinin altında kalmaya devam edeceği, ancak orta vadede hedef yakınlarında "istikrar" bulacağı kaydedildi.

Açıklamada Fed önceki açıklamasında bahsettiği işgücü piyasasının daha da güçlenmesini beklediği yolundaki söylemine yer vermedi. Bunun yerine, para politikasının işgücü piyasasının "güçlü kalmasına" yardımcı olacağı söylemine yer verdi. Bu durum, Fed yetkililerinin, işgücü piyasasındaki iyileşmenin yavaşlamasını beklediklerini işaret ediyor. Haberin devamı>>>


Bu Haber 14.12.2017 - 09:36:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.